Hivatalba lépés

3 órája

Uszódon helyi népviseletet öltve teszik le az esküt az új képviselő-testület tagjai

Uszódon 1994 óta hagyomány, hogy a megválasztott polgármester és a képviselő-testület tagjai a község nevezetességei között számon tartott uszódi viseletet öltve teszik le a hivatali esküt.

Zsiga Ferenc

A húsz évvel ezelőtti kezdődátum ahhoz köthető, hogy Bedi Gyulát, a tisztséget azóta folyamatosan betöltő polgármestert akkor választották meg először a település vezetőjének és akkor ő, a helyi identitást hangsúlyozására kezdeményezte a viseletbe öltözést.

népviselet, képviselő-testület, eskütétel
Bedi Gyula polgármester
Fotó: Zsiga Ferenc

Mint a polgármester elmondta: az új képviselő-testület tagjai október 10-én, csütörtökön 16 órától a községháza tanácstermében teszik le az esküt. Az eskütétel előtt Vitézné Tóth-Baranyi Éva, a helyi választási bizottság elnöke tart tájékoztatót az önkormányzati választások eredményéről. 

Ezt követően Bedi Gyula ismerteti az ötéves ciklusra vonatkozó polgármesteri gazdasági programját. Az ülés az ügyrendi bizottság tagjainak, az alpolgármester személyének megválasztásával, a polgármester illetményének és a tiszteletdíjak meghatározásával folytatódik. A napirend további részében már az operatív feladatok kerülnek előtérbe: rendeletet alkotnak a szociális tűzifajuttatásról, módosítják a helyi iparűzési adóról szóló rendeletet és a Posta Partneri Programban való részvételről is döntenek majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában