Verseny

2 órája

Több mint kétszáz bajai és környékbeli diák futott a Köztársaság Kupán – galériával

A 35. Köztársaság Kupa futóversenyt pénteken délelőtt rendezték meg Baján, a Petőfi-szigeten. A versenyen a bajai és környékbeli általános és középiskolások futottak.

Márton Anna

A rendezvényt Csubákné Besesek Andrea alpolgármester nyitotta meg. Megemlítette, hogy 35 évvel ezelőtt kiáltották ki a Magyar Köztársaságot, és ennek apropóján szervezték meg a Köztársaság Kupa futóversenyt. 

Köztársaság Kupa futóverseny, Baja
Sok gyermek áll rajthoz a 35. Köztársaság Kupa futóverseny
Fotó: Márton Anna

A szervezést, a szakmai irányítást Radnóti Miklós, a Bajai és Környéke Diáksport Bizottság vezetője végezte. – Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata vállalta a szervezett versenyt. Ez egy kis szigetkör, közel 1650 méter a táv. Érmet, csapatoklevelet kapnak a résztvevők. Köszönjük szépen a testnevelő tanároknak a részvételt – mondta. 

A futáson a Sugovica ÁMK és Sportiskola, a Szent László ÁMK, a III. Béla Gimnázium, az Újvárosi Általános Iskola, az Eötvös József Általános Iskola, a Bajai Szentistváni Általános Iskola Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola, az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskola, a Pörbölyi Általános Iskola, a Bácsborsódi Bácskai Általános Iskola Moholy-Nagy László, a Garai Nemzetiségi Általános Iskola és a Bajai Szentistváni Általános Iskola Csávolyi Tagintézménye diákjai vettek részt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában