Kezdeményezés

2 órája

Közel kétszáz bajai diák imádkozta a rózsafüzért – galériával

Több mint százkilencven gyermek imádkozta a rózsafüzért a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán péntek reggel.

Márton Anna

Az intézmény csatlakozott az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezéshez. A világméretű kampány szeretné ráirányítani a reflektorfényt a Fatimai Szűzanya szavaira: a rózsafüzér gyermeki és bizalomteljes imája valóban megváltoztathatja a világot, legyőzheti a gonoszt, és békét hozhat a Földre. 

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda is csatlakozott az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezéshez
Fotó: Márton Anna

A világmegmozdulást a békéért az Aid to the Church in Need nemzetközi katolikus lelkipásztori segélyszervezet szervezte. A szervezők szerint a gyerekekkel közös rózsafüzér ima erősíti az egységet az egyházban és a népek között. A Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda már kezdetektől csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Az imádságot Szakács Tibor plébános vezette. A világ minden pontján ugyanebben az időpontban imádkozták a rózsafüzért a békéért. Bíró Györgyi Anna igazgató hírportálunknak hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja, hogy a gyermekek is bekapcsolódjanak ebbe a világméretű kezdeményezésbe. 

Ezen a napon az intézményben további lelki foglalkozásokat is tartanak a gyermekeknek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában