Elnökségi ülés

2 órája

A Bács-Kiskun vármegyei TIT új programjával az egészséges életmódot is célozza

Csütörtökön tartotta meg elnökségi ülését a társulat Kecskeméten. A Bács-Kiskun vármegyei TIT tagjai megvitatták és elfogadták az új egészségtudományi témajavaslatokat, melyben az egészség, az egészséges életmód fontos szerepet kapott.

Sebestyén Hajnalka

A Tudomány és Művészetek Házában ülésezett a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) elnöksége, ahol fontos döntések születtek az egészségtudomány területén. Szabics István, a TIT megyei igazgatója elmondta: az elnökség egyhangúlag elfogadta tagtársuk, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató által bemutatott egészségtudományi témajavaslatokat, melyek több területet is érintenek az egészség, és az egészséges életmód kapcsán.

Bács-Kiskun vármegyei TIT, témajavaslat, életmód, Bács-Kiskun
A Bács-Kiskun vármegyei TIT tagjai megvitatták a témajavaslatokat
Fotó: Beküldött fotó

Mikroműanyagok, diéták, betegségek

A témajavaslatok fókuszában a mikroműanyagok, a férfiakat érintő betegségek, a helyes diéta, mozgás és fogyás, egészségünk megőrzése, mentális egészségünk áll. Ezeken a területeken a TIT aktív szerepvállalást tervez a jövőben az ismeretterjesztés és tájékoztatás terén.

A Bács-Kiskun vármegyei TIT Nnves előadókat hív meg

Az ülés során tárgyalták és tervezik a következő időszak fontos programjait, kiemelten a novemberi magyar tudomány ünnepét. A rendezvénysorozat keretében két jelentős előadóval is találkozhatnak az érdeklődők: prof. Dr. Szakály Sándor történész, a TIT országos elnöke és a későbbiekben Dr. Merkely Béla rektor, kardiológus, egyetemi tanár.

Közösségi tudatformálás

A Bács-Kiskun vármegyei TIT elkötelezett az innovatív tudományos megközelítések és a közösségi tudatformálás iránt, és továbbra is aktív szereplője kíván lenni a magyar tudományos életnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában