TÖKölős nap

2 órája

Halloweeni tökből épült játszótér várta a családokat Helvécián – galériával, videóval

Igazi kis tökváros épült fel Helvécia határában, ahol szombaton minden a játékról, a szórakozásról szólt. A hatalmas játszótéren rengeteg ötletet kaphattak a családok arra, hogy mi mindenre is jó a halloweeni tök.

Sebestyén Hajnalka

A TÖKölős napot Papp Zoltán és Börönde Ferenc tökféléket termelő gazdák hívták életre. A példát Zoltán lánya, Csenge adta, aki Hódmezővásárhelyen már többször is sikeresen megszervezte saját TÖKölős napját. Most először Helvécián is felépítették a kis tökvárost Halloween tökökből. 

Halloweeni tök, játszótér, TÖKölős nap, Helvécia,
Halloweeni tökből épült játszótér várta a családokat Helvécián
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A TÖKölős nap óriási élményt nyújtott

Szombaton nagyon sok család és érdeklődő látogatott ki a TÖKölős napra, mely sokkal többről szólt mint tökfaragás. Természetesen arra is volt lehetőség, de a szervezők megmutatták, milyen sokoldalú a halloweeni tök, és társai, a kisebb dísztökök. Már az első néhány órában benépesült a kis tökváros. A gyönyörű napsütésben minden korosztály tök jól kikapcsolódhatott.

Tökveréstől a töktekéig

Nagy sikere volt a tökverésnek, bárki levezethette a napi feszültségét azzal, hogy botokkal ütötte-verte a kihelyezett tököket. A gyerekek imádták a szalmabálákból felállított várat. Volt tökteke, állatsimogatás, óriás homokozó, kisebb-nagyobb tökös játékok és persze tökfaragás, tökfestés. Több helyen a nagyon illusztratív, dekoratív tökös díszletekben pedig bárki készíthetett magáról, családjáról tök jó fotókat. Nem utolsó sorban halloweeni tökök felhasználásával kreatív kültéri és beltéri díszítési tippeket is adtak a bemutatott standok. 

A halloweeni tökvásár sem maradt el

A sok-sok játékot tökvásárral kötötték egybe, hiszen a gazdák egyik fő profilja a halloweeni tök termesztése, melyekből bárki vásárolhatott, vagy éppen a dísztökökből és főzésre-sütésre is alkalmas tökökből. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában