Labdarúgás

3 órája

Hiába vezetett kétszer is a Lakitelek, a Csólyospálosé lett a három pont – galériával

A kilencedik fordulót bonyolították le a vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában. A Csólyospálos a Lakitelek otthonába utazott.

Szentirmay Tamás

A találkozó előtt kicsit össze sűrűsödött a tabella első három helyén álló csapat. Az éllovas Nyárlőrincnek 16, a második Csólyospálosnak 15, míg a harmadik Lakiteleknek 13 pontja volt. Nem volt tehát mindegy, hogy a Lakitelek–Csólyospálos mérkőzésen milyen eredmény fog születni.

labdarúgás, vármegye II, Csólyospálos, Lakitelek, ,
Hiába vezetett kétszer is a Lakitelek, a Csólyospálosé lett a három pont
Fotó: Szentirmay Tamás

Az első igazi helyzet a hazaiak előtt adódott már az ötödik percben, amikor Anka ziccer helyzetben nem találta el a kaput. Majd Győri elvette a labdát az ügyetlenkedő csólyosi védőtől, így egyedül törhetett kapura. Ki is használta a lehetőséget, mert a hálóba lőtt 1–0. A 25. percben Tamásy a tizenhatoson kívül szabálytalankodott az egyik vendégjátékossal szemben. A játékvezető meglepetésre a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Tóth Dominik értékesítette 1–1. A 30. percben jobb oldali lakiteleki szöglet után Novikov a saját kapujába fejelte a labdát 2–1. A 34. percben Magyar Dániel fellökte az egyik csólyosi csatárt, amiért ismét büntető járt. A tizenegyest Kertész Bence végezte el, de lövését kiütötte Benkó. A 38. percben Tamásy a saját kapuja előtt rosszul ért a labdához, Tóth Dominik résen volt, és hálóba lőtt 2–2. Az 51. percben jobb oldali csólyospálosi szöglet után Telek fejéről a hólóban kötött ki a labda 2–3. Nem sokkal a rendes játékidő befejezése előtt Nyúl Norbert öt méteres lövését lábbal védte Andóczi-Balog.

A találkozó végig izgalmas és változatos játékot hozott. Az első félidőben több helyzetet is kihagyott a Lakitelek, ami megbosszulta magát. A második játékrész elején a Csólyospálosnak sikerült megszereznie a vezetést, és hiába próbálkozott a hazai gárda, már nem tudott egyenlíteni.

Lakiteleki TE–Csólyospálos 2–3 (2–2)

Lakitelek, vezette: Vörös Gábor (Nagy Norbert, Ljakic Zorán).

Lakitelek: Benkó – Kotvics, Nyúl N., Anka (Magyar P. 72., Magyar D., Szólát, Tamásy, Győri, Tombácz (Vörös A. 72.), Illés K. (Kovács L 79.), Kakó Cs. Kemény 46.). Vezetőedző: Kemenes György

Csólyospálos: Andóczi-Balog – Kovács K., Novikov, Gera, Magyar Z., Szabó B. (Hegedűs 90.), Telek, Lukács, Tóth D. (Harkai 60.), Patyi, Kertész (Márta G. 76.). Szakmai vezető: Ábrahám-Furus Gergő

Gólszerző: Győri 14., Novikov (öngól) 31., illetve Tóth D. 27., 38., Telek 51.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában