Kecskemét

7 órája

A Duna Aszfalt Zrt. adománya a fül-orr-gégészeti műtéteket segíti

Harmincmilliós adománnyal támogatta ismét a Bács-Kiskun vármegyei kórházat a neves építőipari vállalat. A Duna Aszfalt Zrt. évek óta elkötelezetten támogatja egészségügyi fejlesztések megvalósulását. Ezúttal a fül-orr-gégészeti műtéteket segítő eszközparkkal gyarapodhatott a kórház.

Sebestyén Hajnalka

A Duna Aszfalt Zrt. idén is rekordösszegű támogatással segíti a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és általa a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gyógyító munkáját. Ennek legújabb eredménye az a 30 millió forint értékű fül-orr-gégészeti műtétekhez használható eszközpark, melyben a neves vállalat közreműködött. A részletekről a kórház adott tájékoztatást.

Duna Aszfalt Zrt., Kecskemét, kórház, adomány
dr. Bella Zsolt egyetemi adjunktus, osztályvezető főorvos és dr. Ónodi Barna, a Duna Aszfalt Zrt. sajtószóvivője
Fotó: Beküldött fotó

Átadási ünnepség

Az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály gyermek- és felnőtt fülészeti profiljának kialakításához szükséges eszközöket dr. Lénárt Endre megbízott főigazgató, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, az alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Bella Zsolt egyetemi adjunktus, osztályvezető főorvos vették át dr. Ónodi Barnától, a Duna Aszfalt Zrt. sajtószóvivőjétől.

A Duna Aszfalt Zrt. számára fontos a régiónk

Az adomány kapcsán dr. Ónodi Barna, a Duna Aszfalt Zrt. sajtószóvivője a következőket mondta.

– Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a kecskeméti kórház fejlődéséhez. Mivel vállalatunk, a Duna Aszfalt is a környékről, Tiszakécskéről indult, különleges helyet foglal el a szívünkben az ország ezen régiója. Hiszünk abban, hogy egy közösség támogatása a jövőbe való befektetés, elkötelezettek vagyunk, hogy ezt a támogatást folytassuk.

Óriási segítség a műtétekhez

Dr. Bella Zsolt egyetemi adjunktus, osztályvezető főorvos kifejtette, miként segíti az új eszköz a műtéti eljárásokat.

– Ezen eszközök kiemelten fontosak a hallásjavító és a traumás, valamint gyulladásos középfülbetegségek gyógyításához, műtéti rekonstrukciójához, és a műtét közben az idegfunkciók megőrzéséhez szükséges tevékenységekhez. Az idegmonitor a speciális fül-orr-gégészeti műtétek – például fültőmirigy-, pajzsmirigy- és középfülműtétek – során jelentenek nagy segítséget, hiszen ezek a beavatkozások idegképletek közelében zajlanak, melyeknek fontos a megkímélése. Egy fültőmirigy-műtétnél az arc mimikai izomzatát védjük, hiszen ha megsérül, a betegnek eltorzulhat az arca. Pajzsmirigy-műtéteknél a hangszalagok mozgatását végző izmok beidegzései sérülhetnek, amitől hangképzési zavar vagy akár fulladás is jelentkezhet. Az új eszköznek köszönhetően biztonsággal megóvhatjuk ezeket az idegeket a sérüléstől. Gyakorlatban egy speciális tűelektróda segítségével a mikroszkóppal is alig látható ideget tudjuk megkeresni a szövetek között, mely így könnyebben megvédhető a beavatkozás során. Ez egy betegbiztonságot javító, a műtét időtartamát csökkentő eljárást tesz lehetővé – ismertette a műszereket a főorvos.

Duna Aszfalt Zrt., Kecskemét, kórház, adomány
Dr. Bella Zsolt egyetemi adjunktus, osztályvezető főorvos kifejtette, miként segíti az új eszköz a műtéti eljárásokat.
Fotó: Beküldött fotó

Az adomány több eszközt tartalmazott

Az idegmonitor mellett az eszközpark fejlesztéseként egy konzolt is beszereztek, amelyhez orron belüli koponyaalapi fúró, vagy akár fülmikrofúró is csatlakoztatható. Ezeket főként orrmelléküreg- és fülműtétekhez használják a szakemberek. Az adomány része volt még néhány, a beavatkozásokhoz használható kiegészítő, például hallásjavító fülműtéteknél alkalmazható speciális mikrofúró és egy shaver (forgókés), amelynek segítségével könnyebben eltávolíthatóak kényes helyekről is szabad szövetek, porcok vagy orrpolipok.

Duna Aszfalt Zrt., Kecskemét, kórház, adomány
Az adomány több eszközt tartalmazott
Fotó: Beküldött fotó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában