Múltidéző

2024.09.08. 19:00

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Góg kutya 

Kecskemétről Csordás Erzsébet 1967 nyarát idézte meg. Gyermekként nagyon jó barátja volt Góg, a komondor. Mint egy bohóc, a kutya mindig csinált valami csintalanságot. Az Újkollégiumban laktak a szolgálati lakásban, kiskutyaként került hozzájuk. Góg imádott az iskolások között lenni. Ez a felvétel olvasónkról, édesanyjáról és Góg kutyáról készült Leányfalun. 

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Családi séta 

Kecskemétről Gálné Füzesi Zsuzsa egy kedves családi fotót osztott meg, mely 1975 körül készült. A főtéren sétál a büszke nagypapa unokáival. A képen látható olvasónk fia, Csaba, nagyobbik lánya, Rita és édesapja, Füzesi István. A kisautó ma is megvan, az évtizedek alatt kilenc unokája sokat játszott vele. 

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Folyamőrök 

Páhiról Andrássy Gyula családi albumában található ez a száz éves fotó. A Dunánál dolgozó folyamőröket örökítette meg, köztük édesapja testvére is látható, Andrássy Béla.

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Katonaélet 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes régi fotója 1915. június 5-én készült a Magyar Királyi 29. Népfelkelő Gyalogezred tisztjeiről Toronyán. A gyalogezredbe a hadkiegészítést az első világháború idején az Alföldről, többek között Kecskemétről is nyertek. 

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

Kirándulás 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár nagyon sok kedves emléket őriz a tanári pályájáról, az iskolai kirándulásokról, melyek mindig jó hangulatúak voltak. Ez a mintegy fél évszázados régi fotó is az egyik útjukat juttatja eszébe.

múltidéző, nosztalgia, régi fénykép
Forrás: Olvasói fotó

ONI-s emlék 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna a '90-es évek elejét idézi fel ezzel a fotóval. Az Országos Nevelő Intézet (ONI) kollégiumi találkozója után készült Domokos Sándor tanár úrról és a volt diákokról, akik maguk is pedagógusok lettek. A képen látható Oláh Béla tanár úr, Horváth Ilona, Visy Péter és Tornyai Ilona tanárnő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában