Made in Kecskemét

2 órája

Szorosabbra fűzi kapcsolatát a kecskeméti egyetem és a Mercedes – videóval

Nagy sikerrel, a telt házas nagyelőadóban vette kezdetét a kecskeméti Mercedes-Benz gyár és a GAMF Műszaki és Informatikai Kar Innovatív Járművek és Anyagok Tanszékének együttműködésében létrejött Made in Kecskemét elnevezésű kurzus a Neumann János Egyetemen. A csütörtöki eseményen elhangzott, az egyetem és a gyár a jövőben új szintre szeretné emelni együttműködését.

Vizi Zalán

2020-ban indult útjára a nagy népszerűséget élvező Made in Kecskemét elnevezésű kurzus a kecskeméti Neumann János Egyetemen. A hagyományokhoz híven a 12 előadásos kurzus nyitóelőadását a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatója tartotta.

Mercedes, Neumann János Egyetem, kurzus
A Mercedes-Benz gyár igazgatója, Jens Bühler tartotta a Made in Kecskemét kurzus nyitóelőadását
Fotó: Vizi Zalán

Jens Bühler a média képviselőinek elmondta, örül, hogy már ötödik évét éli a kurzus, viszont az egyetem és a gyár között már közel másfél évtizedes a kapcsolat a duális képzésnek köszönhetően.

– Különlegesnek számít, hogy ennyire szoros az együttműködésünk a kecskeméti egyetemmel. A régió legnagyobb munkáltatójaként fontos számunkra a megfelelő utánpótlásképzés, ezért is van nagy jelentősége számunkra a duális képzésnek és a Made in Kecskemét kurzusnak – nyilatkozta Jens Bühler.

A Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem duális képzése annak idején úttörőnek számított Magyarországon. A német példa alapján a diákok a gyakorlati oktatás során megismerkedhetnek a gyárral és a gyártással, miközben az iskolapadból hozzák az elméleti tudást.

– Ez az utánpótlás toborzásának szempontjából fontos eszközünk – tette hozzá a Mercedes-Benz gyár igazgatója.

A gyár és a kecskeméti egyetem 2020-ban olyan stratégiai szerződést kötött egymással, amely biztosítja, hogy a Neumann János Egyetem oktatási rendjének része legyen a járműipar alapszerkezetének megismertetése, így indult el idén már 5. alkalommal szabadon választható kurzusként a Made in Kecskemét. A 12 előadásból álló kurzus nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a hallgatókat a gyári élethez és a jövőben akár leendő munkavállalóként is köszönthesse őket.

Mercedes, Neumann János Egyetem, kurzus
A csütörtöki eseményen elhangzott, az egyetem és a Mercedes-gyár a jövőben új szintre szeretné emelni együttműködését
Fotó: Vizi Zalán

A kurzuson a hallgatók megismerhetik az autógyártás teljes folyamatát, az értékteremtési lánc összes elemét. Megismerhetnek továbbá olyan termelést támogató, illetve irányító funkciókat, mint a minőségmenedzsment, a logisztika vagy a pénzügy, mely által komplex betekintést nyerhetnek abba, hogy mennyire összetett az autógyártás folyamata. A Jens Bühler által tartott nyitóelőadáson egy szerencsés hallgató élményvezetést nyert.

Tavaly szeptember óta a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója Dr. Nagy Zoltán, aki hírportálunknak elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az egyetem jó kapcsolatot ápoljon a cégekkel, kiemelten a Mercedes-Benz gyárral.

– Célunk, hogy innovációs teret hozzunk létre, amely a kutatást, oktatást és a vállalati szférát egyaránt lefedi. A Mercedesszel való együttműködésünk Jens Bühler érkezésével új lendületet vett. A háttérben folyamatban vannak egyeztetések, ez a kurzus csak a kezdet, a jövőben remélhetőleg még szorosabb kapcsolatunk lesz a gyárral – mondta az egyetem elnök-vezérigazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában