Mozogj Velünk Csanád Sportegyesület

2024.09.08. 18:00

Kenutúrát szerveznek a Vajason

A Mozogj Velünk Csanád Sportegyesület szeptember 21-én, szombaton egy kenutúrát tervez a Vajason.

Márton Anna

Reggel 9 órakor indulnak a csanádi üdülőterülettől, délig eveznek fel, utána visszaereszkednek. Közben megcsodálhatják a nádasok, vízparti ligetek élővilágát. A visszaérkezés után a szabadidő parkban közösen elfogyasztják az ebédet. Ha már nem lesz tűzgyújtási tilalom, akkor tüzet raknak, sütögetnek is. 

kenu,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Felső Róbert, Érsekcsanád polgármestere közösségi oldalán ajánlotta programot. Mint írta, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzattal és Kalocsa, Bátya, Miske, Dusnok és Sükösd településekkel a Vajas evezhetővé tételén dolgoznak. Az erre irányuló pályázat beadását a hónap végére tervezi a vármegyei önkormányzat. A víz biztonságos, keskeny és szinte alig van sodrása, viszont gyönyörű fák szegélyezik az utat.

Jelenleg a sportegyesületnek nyolc csónak áll rendelkezésére, így 24 személy tud részt venni a túrán, ezért előzetes jelentkezés szükséges. Ezen felül saját csónakkal is lehet csatlakozni. A részvételi szándékot legkésőbb szeptember 16-ig várják. Úszni nem tudóknak és 14 év alattiaknak szükséges a mentőmellény, de a többieknek is hasznos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában