Kecskemét

2 órája

Egész hétvégén ünnepelnek a XX. Hunyadivárosi Napokon – galériával, videóval

Koncertek, főzőverseny és közösségi programok három napon át, mindez a pénteken megkezdődött, immár 20. alkalommal megrendezett Hunyadivárosi Napokon, melynek fő helyszínét az új közösségi ház adja.

Horváth Péter

Már csütörtökön koncertet adott a Pirossapkások együttes, de a hivatalos megnyitót péntek este tartották. Pászti András, a városrész önkormányzati képviselő köszöntötte a közösségi házat megtöltő érdeklődőket, és elmondta, hogy a 119 éves városrész utolsó 20 évében tartották meg a hagyománnyá vált rendezvénysorozatot, és még a Covid alatt sem hagytak ki egy alkalmat sem.

Hunyadivárosi Napok, Összhang Műhely, fellépés, Kecskemét
A 20. Hunyadivárosi Napok megnyitóján fellépettek az Összhang Műhely tagjai is
Fotó: Bús Csaba

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő megnyitó beszédében elmondta, hogy a hunyadivárosiakat valódi közösségi összetartó erő jellemzi. Ennek ékes példája a közösségi ház, melyet a közösség pedig élettel tölt meg. – Ez mutatja meg azt, hogy Hunyadiváros egy élő és élni akaró közösség. Ez a városrész legfontosabb értéke – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, méltatva Pászti András és a civilek közösségépítő munkáját.

Minden évben a Hunyadivárosért Díjat adományozza a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület azon hunyadivárosiaknak, akik sokat tettek a városrész közösségi életéért. Díjban részesült Németh Ernő újságíró, a Hunyadi Pódiumok szervezője, aki több mint 30 éve hunyadivárosi, és élete legnagyobb megtiszteltetésének nevezte a kitüntetést. Hunyadivárosért Díjat kapott Oláh János tűzoltó és katona, aki tagja a Hunyadivárosi Tanácsadó Testületnek, és minden közösségi munkában élen jár, amivel példát mutat évtizedek óta – szólt Pászti András méltatása. A városrész közösségi életében való aktív részvételéért díjat kapott Szenti Richárd Dániel.

Szilágyi Róbert, az egy éves PostaPontot működtető Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület elnöke értékelte a közösségi házban működő posta működését, kiemelve, hogy az nagyon fontos szerepet tölt be a városrész életében.

A megnyitón közreműködtek az Összhang Műhely tagjai, Lizik-Varga Katica előadóművész, Szabó Sándor tárogatóművész és a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub férfikórusa.

A programsorozat keretében egyebek mellett lesz főzőverseny, melyre 18 csapat jelentkezett, 150 kilogramm szürkemarhahús készül el, illetve koncertek, kiállítások is helyet kapnak a jubileumi eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában