NB II-es bajnokság

2 órája

Kézilabda: A Kiskunmajsa legyőzte a Mizsét, hibátlan a Kecskemét

Péntek este mindhárom Bács-Kiskun vármegyei klub pályára lépett az NB II-es bajnokság G csoportjában. A kézilabda szerelmesei Kiskunmajsán kitűnő hangulatú rangadót láthattak a Mizse KC ellen, míg a Kecskemét második meccsét is megnyerte Kunszentmártonban. A folytatásban újra egy derbi következik majd.

Nyitray András

Az újonc Kiskunmajsa nagyon szoros csatában maradt alul hazai pályán a nyitányon az Üllő ellen, míg a Mizse KC magabiztosan legyőzte a Kunszentmártont. Mivel a Tigrisek újoncok, a Lajosmizse pedig az előző idény bronzérmese, előzetesen a vendégek tűntek esélyesebbnek a sikerre, azt ugyanakkor lehetett tudni, hogy a majsai katlanban mindenkinek nehéz dolga lehet, hiszen a vármegyei kézilabda egyik fő bázisa a hazaiak csarnoka. 

kézilabda, Mizse KC, Kiskunmajsa
Kézilabda ünnep Kiskunmajsán, ennek a Mizse KC volt az áldozata
Fotó: BUS CSABA

Tan révén hazai góllal indult a találkozó, de azonnal jött gyakorlatilag a válasz Horváth Andortól, ezt követően pedig egymás sarkát taposták a csapatok. Az első negyedórában felváltva tudott előnybe kerülni a két együttes, de inkább döntetlen közelében mozgott az eredmény. A kedélyeket Tan piros lapja fokozta az első negyedórában, ami alaposan felpaprikázta a Kiskunmajsát, Csíki vezérletével először tudott nagyobb előnyt kiharcolni, 10–7. A 23. percben már öt góllal is vezetett a házigazda, de ezután egy 5-0-os futással egalizált a Mizse. A hazaiak végül szűk előnnyel vonulhattak az öltözőbe, Nagy Lukács talált be a sípszó előtt, 15–14.

A második félidő első tíz percében tartotta a szűk előnyt a Kiskunmajsa, tíz perc után tudott először egyenlíteni a Lajosmizse, 22–22. Nagy Lukács góljai továbbra is sokat értek, a másik oldalon Benke és Bán volt aktív ezekben a percekben. Az utolsó tíz percben nőttek az izgalmak, repkedtek is a kettő perces kiállítások mindkét oldalon. Az utolsó percekben a Mizse KC húzta a rövidebbet ilyen szempontból, Benke és Bán is ki kellett üljön, ekkor 27–27-ről 31–27-re lépett el a KKC. Ezzel el is dőlt a meccs, a Kiskunmajsa végül 32–28-ra nyert, ezzel megvan a Tigrisek első sikere az idényben.

Kiskunmajsai KC–Mizse KC 32–28 (15–14) 
Kiskunmajsa. V: Simon, Weinert 
KKC: Nagy L. 7, Gazsó 6, Csíki 4, Kis D. 3, Patyi Z. 3, Miksi 3 (2), Molnár V. 2, Tan 2 (1), Mezei 1, Kuklis 1, Ritter, Tóth Á., Vadkerti, Abonyi, Kis T. (k), Patyi R. (k). Vezetőedző: Kun Tamás 
Mizse: Bán 6, Horváth A. 6 (1), Benke 6 (1), Berkes 4, Tóth T. 2, Polyák 2, Soltész 1, Talmácsi 1, Halupka, Csupity, Török, Terényi I. (k), Terényi M. (k). Vezetőedző: Hollós Máté 
Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/2.

A Kézilabda Kecskemét nem hibázott

A Kecskemét az első fordulóban egy góllal gyűrte le a PLER U21-es csapatát, míg az újonc Kunszentmárton Lajosmizsén kapott ki simán, így a vendégek úgy utaztak, hogy meg akarják tartani hibátlan mérlegüket. Nem is vesztegette az idejét a Kecskemét, mely már a 10. percben 8–4-re vezetett idegenben. Forgács, Bózsa és a Papp is elemében volt, ennek köszönhetően gyakorlatilag folyamatosan nőtt a különbség, húsz perc után már hat góllal vezetett a vendég gárda, mely a szünetben aztán 13–21-es előnyben volt. A második félidő gyakorlatilag formalitás maradt, de a kecskeméti fiatalok igyekeztek kiélvezni a játékot. A 34 percben lépte át a tíz gólt a különbség, innentől kezdve nem volt már visszaút a hazaiaknak egy szerényebb különbségű vereséghez. A Kecskemét megérdemelten nyert 28–43-ra, így két kör után is hibátlan a G csoportban.

A következő körben ismét egy vármegyei derbi jön a csoportban, szeptember 28-án (szombaton) Kiskunmajsára látogat a Kecskemét 18 órás kezdéssel. A Mizse KC aznap 19 órakor a Szolnok vendége lesz majd.

Kunszentmárton KSK–Kecskemét 28–43 (13–21) 
Kunszentmárton. V: Kiu G., Kiu T. 
KKSK: Szabó K. 11, Tóth Á. 7 (3), Kis B. 4, Szabó Á. 2, Korom 2, Czető Á. 1, Kovács D. 1, Czető D., Csöndes, Juhász, Palásti, Sántha, Gyergyádesz (k), Széll (k), Boróczky (k). Vezetőedző: Kiss József 
Kecskemét: Bózsa 11 (5), Forgács 7, Ország 7, Dolgoborodov 5, Szeverényi 5, Papp 3, Csuzi 2, Tapodi 2, Dörmő 1, Sárosi. Dakó (k), Szijártó (k). Vezetőedző: Sárközi Zsolt 
Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc. 
Hétméteresek: 3/3 ill. 5/5. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában