Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Oskolás János a kecskeméti Wojtyla népkonyha költője. Azon kevés ember közé tartozik, aki sikeresen megmenekült az alkoholizmusból. Soha nem felejti el, amikor mínusz 20 fokban hajléktalanként Istenhez fohászkodott, hogy segítse ki a mélypontról. Ma már boldog, hálás a sors adta lehetőségekért. Életét a versírás teszi teljessé, szebbé.

halálos baleset, hírösszefoglaló,
Kamion és egy személyautó ütközött össze Kecskemét és Szentkirály között, egy ember életét vesztette
Fotó: Pozsgai  Ákos

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze Kecskemét és Szentkirály között, a 4622-es út 1-es kilométerszelvényénél. Egy ember meghalt a balesetben.

A Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás és szeméremsértés miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a jól sikerült életmentő műtéte óta párkapcsolat kezdeményezésével zaklatja a kezelőorvosát.

A kecskeméti ultrafutó, Kazai István álma azzal részben már valóra vált, hogy bekerült a görögországi Spartathlon 2024 mezőnybe. Következik Kazai István álmának beteljesítése, végigfutni a pokoli, 246 kilométeres távot.

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. Az intézményvezető a visszaváltható flakonok miatt megjelenő guberálókról és a visszaszorításuk érdekében elindult összehangolt akciókról beszélt a rádióműsorban.

Az egyik kecskeméti italbolt külterületi kamerájának vezetékét vágta el egy férfi hétfő hajnalban. Ezután bemászott az udvarba, majd a raktárépületből energiaitalokat, két vodkát és két whiskyt, valamint 50 csokoládét vitt el. 

A Duna vízállása kedden reggel 920 centiméter volt Bajánál. A szakemberek szerint lassú apadás várható, de péntekre már 900 körüli értékig visszahúzódhat a folyam.

Az egyik kecskeméti italbolt külterületi kamerájának vezetékét vágta el egy férfi hétfő hajnalban. Ezután bemászott az udvarba, majd a raktárépületből energiaitalokat, két vodkát és két whiskyt, valamint 50 csokoládét vitt el. 

Mesés Kompetenciák néven indult a Neumann János Egyetem unikális képzése az intézmény hallgatói számára. A szabadon választható tantárgyat a népmesékben rejlő kompetenciafejlesztő lehetőségeket felismerve indította az egyetem, melynek keretében a hallgatóknak lehetőségük nyílik elméleti és gyakorlati kertek között elsajátítani a magyar népmesékben rejlő különleges lehetőségeket. A képzés alapját a hungarikumnak számító Magyar népmesék rajzfilmsorozat egyes, az oktatási célok szerint válogatott epizódjai adják. Az országosan egyedülálló kurzus sajtónyilvános megnyitóját kedden délután tartotta az egyetem CAMPUS-án.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában