Díjak

2024.09.10. 18:45

Elismerték a város kiválóságait Kiskunmajsán – galériával

A város újratelepítésének 281. évfordulójára, valamint Kiskunmajsa városi rangra emelkedésére is emlékeztek a Majsa Napok nyitónapján, ahol átadták a város kitüntetéseit. A képviselő-testület határozatait Kovács Tímea jegyző ismertette, a kitüntetetteket Rávai Mónika alpolgármester méltatta, az elismeréseket velük együtt Patkós Zsolt polgármester és Serbán György alpolgármester adták át.

Pozsgai Ákos

A Kiskunmajsa Közszolgálatáért díjat két pedagógus, Dósai Imréné és Á. Fúrús Piroska vehették át.

Patkós Zsolt polgármester, Rávai Móika alpolgármester, Kun-Szabó Dávid rendőr őrmester, Lakatos Zoltán, Kovács Tímea jegyző, Serbán György alpolgármester, második sor: Dósai Imréné és Á. Fúrús Piroska
A képen balról jobbra: Patkós Zsolt polgármester, Rávai Móika alpolgármester, Kun-Szabó Dávid rendőr őrmester, Lakatos Zoltán, Kovács Tímea jegyző, Serbán György alpolgármester, második sor: Dósai Imréné és Á. Fúrús Piroska
Fotó: Pozsgai Ákos

Dósai Imréné 1958-ban a kecskeméti tanítóképzőben szerezte meg tantói oklevelét, majd 1979-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán oligofrénpedagógia szakon szerzett másoddiplomát. 1982-től a Kisegítő iskola önállóvá válásával egyidejűleg az intézmény igazgatójaként dolgozott nyugdíjazásáig, 1994-ig. Vezetése alatt az intézmény rossz állagú épületéből igazi otthon vált. Munkáját a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, az igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség jellemezte. Nyugdíjba vonulása óta is folyamatosan figyelemmel kíséri a Móra Ferenc EGYMI tevékenységét – emelte ki méltatásában Rávai Mónika alpolgármester.

Á. Fúrús Piroska 1953-ban kapta meg tanítónői képesítését, a gyakorló évek után a saját kérésére 1957-ben a Kiskunmajsához tartozó Marispusztai Általános Iskolában, majd a kiskunmajsai kisegítő iskolában nevelte, oktatta diákjait. 1979-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán oligofrénpedagógia szakon szerzett másoddiplomát. 1982-től a helyi Móra Ferenc Általános Iskolában dolgozott igazgatóhelyettesként nyugdíjazásáig, 1990. január 2-ig. Ezt követően is még négy évig fél állásban folytatta oktató-nevelő munkáját, majd a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola meghívására mint felzárkóztató pedagógus tíz évig dolgozott.

– Pedagógiai munkája során mindig igényességre törekedett, keresve, kutatva a leghatékonyabb, legeredményesebb módszereket, eljárásokat, eszközöket. Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség, a közösségért érzett felelősség – hangzott el a méltatásban.

Kiskunmajsa Sportjáért díjat vehetett át Lakatos Zoltán, akinek a neve hosszú évek óta egyet jelent a kiskunmajsai kézilabdázással. A sokoldalú sportember 2015-ben lett az újonnan alakult Kiskunmajsai Kézilabda Club elnöke.

– Elkötelezettsége, jövőképe és fáradhatatlan erőfeszítései nemcsak a kiskunmajsai kézilabdát emelték új magasságokba, hanem jelentősen hozzájárultak a kézilabdás közösség szélesebb körű fejlődéséhez is. A városban a kézilabdát teljesen új alapokra helyezte, amelyben az új egyesület és a pénzügyi stabilitás megalapozása volt az első legfontosabb feladata, szponzorokat szerzett és átlátható pénzügyi gazdálkodást vezetett be. Irányítása alatt a Kiskunmajsai Kézilabda Club több vármegyei bajnokságot nyert, ami az ő vezetésének hatékonyságát, valamint a játékosok és az edzői stáb elkötelezettségét bizonyítja. 

Az elért sikereken túl Lakatos Zoltán a sportág szószólója is volt, fáradhatatlanul dolgozott a kézilabda népszerűsítésén, közösségi rendezvényeket és tornákat szervezve. 

A 43 éves sportvezető, aki a civil életben épületgépész és az Axiál Kft. területi képviselője, a vármegyei kézilabda szövetség aktív tagjaként a sportág vármegyei fejlődéséhez is jelentősen hozzájárult – hangzott el.

Idén első alkalommal adták át Kiskunmajsa Közbiztonságáért és Közrendjéért díjat, amelyet a képviselő-testület Kun-Szabó Dávid rendőr őrmesternek ítélt oda. A kiskunhalasi középiskolás évek után, ahol rendészeti szakirányon végzett, a rendőri pályára tudatosan készült és tanulmányait a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban folytatta. 2016 őszén lett tagja a testületnek, az első szolgálati helye Kiskunhalas volt, a Kiskunmajsai Rendőrőrs állományát 2020. októberétől erősíti.

– Az évek során elmélyült hely- és személyismeretének köszönhetően számtalan ismeretlen tettes ellen indított eljárás elkövetőjét azonosította be, illetve fogta el, gyakran szolgálati idején túl is. A Kiskunmajsán kábítószerrel kapcsolatba hozható személyek feltérképezésében, az ellenük folytatott hatékony harcban is az élen jár. Az elmúlt évekhez hasonlóan már idén is sikerült közreműködésével egy aktív kábítószer-terjesztő hálózatot felszámolni – hangoztatta a méltatásban Rávai Mónika alpolgármester, aki kiemelte, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, a rendőrségen belül is kiemelt prioritást élvező rablások felderítésében is kimagasló teljesítményt nyújtott. Idén már három rablás elkövetőjét juttatta rácsok mögé.

– Ezt a céltudatos munkát köszönte meg a város önkormányzata a Kiskunmajsa Közbiztonságáért és Közrendjéért díjjal – tette hozzá az alpolgármester.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában