Vármegyei Közgyűlés

2024.08.31. 17:30

Átadták Bács-Kiskun kitüntető díjait – galériával

„Vármegyénk nem csupán földrajzi egység, hanem élő, lüktető közösség, amelynek minden tagja hozzájárul ahhoz a páratlan örökséghez, amit magunkénak mondhatunk” – emelte ki Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke a vármegyei kitüntetések átadása alkalmából Szabadszálláson.

Baon.hu

Harminckét kitüntetést adtak át szombaton a szabadszállási Nagyvendéglőben megrendezett ünnepi közgyűlés keretében. Mint Rideg László elnök beszédében hangsúlyozta, a díjazottak jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Bács-Kiskun ne csak fennmaradjon, de virágozzon is.

Bács-Kiskun, vármegyei közgyűlés, díjak
Átadták Bács-Kiskun kitüntető díjait
Fotó: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata / Sebestyén István

„Az önök munkája, elkötelezettsége és tehetsége nélkül vármegyénk nem lenne az, ami. Önök azok, akik inspirálják közösségünket, akik példát mutatnak kitartásból, szorgalomból és kreativitásból. Az önök sikerei a mi sikereink is, hiszen minden egyes elismerés, amit ma átadunk, egyben Bács-Kiskun vármegye egészének elismerése is” – fogalmazott az elnök.

Mint kiemelte, Bács-Kiskun fejlődésében jelentő szerepe van a vármegye önkormányzatának is, amelyet rendre pozitív példaként említenek a területfejlesztés, a pályázati támogatások hatékony felhasználása, illetve a térségmarketing és közösségfejlesztés terén elért eredményei alapján.

A díjak átadását megelőzően Vedelek Norbert, a vármegyei közgyűlés alelnöke méltatta a tíz éves elnöki időszaka után nyugdíjba vonuló Rideg László munkáját, megköszönve Bács-Kiskun fejlesztése érdekében kifejtett erőfeszítéseit.

A Bács-Kiskun Vármegyéért díjat ezúttal Bergmann János címzetes apát vehette át. A legmagasabb kitüntetés mellett további 13 kategóriában osztottak ki elismeréseket. Az ünnepséget Héjja Bella Emerencia és zenésztársai, a Ballószögi Kincsecskék, valamint a helyi Kiskun Népdalkör műsora színesítette.

A díjazottak nevében Bergmann János mondott köszönetet. „Bács-Kiskun olyan, mint egy nagy mozaik, amelyben minden kockának megvan a maga helye, hangsúlya, színe – a művész elképzelése szerint. Amit tudunk tegyük meg azért, hogy ez a vármegye még jobb legyen” – fogalmazott az apát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában