Összefoglaló

2024.09.14. 21:44

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 14.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A gyümölcsszezon még javában tart, és akik igazán korán kezdték a befőzést, azoknak már jó néhány finomság sorakozik a spájzban. A kunbaracsi Lőrincz Edit is számos lekvárral büszkélkedhet, kiemelkedő közülük a „bogyósok körtével”, ami a VIII. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyen a különleges, kreatív lekvárok kategóriájában második helyezést ért el.

Országos Elsősegélynyújtó Verseny, Kecskemét
A Magyar Vöröskereszt 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenye Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Összesen 300 versenyző mérte össze az életmentésről szóló elméleti és gyakorlati tudását a Magyar Vöröskereszt 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyén, melynek idei helyszínét Kecskemét adta. A városközpont 20 forgalmas állomásán, különböző feladatokon keresztül kellett tudásuk legjavát mutatni, mégpedig igen összetett problémák megoldásában. A pénteki megnyitót követően a szervezők a szombat versenynapon tartottak sajtótájékoztatót a Malom Központban, mely egyben az egyik állomás is volt.

Éjszaka repülnek a Gripenek Kecskemét felett jövő héten.

Pénteken kora este babakocsis és kismotoros felvonulással kezdetét vette a 20. Ballószögi Szüreti Napok, melynek keretében átadták az idei községi kitüntetéseket is.

Szombaton rendezték meg a Kecskeméti Nótások Baráti Köre szervezésében a hagyományőrző székely–magyar nótanapot. A magyar nóta kedvelői már sokadik alkalommal gyűltek össze, de ezúttal gasztronómiával is egybekötötték az eseményüket.

Lóháton tértek be a víg társaság tagjai a páhi kocsmába a lovas felvonulást követően.

Az esős idő ellenére mintegy százötven futó állt rajthoz szombaton a hatodik Lúdas Matyi utcai futóversenyen, amit hagyományosan a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében rendeznek meg. A futást népszerűsítő eseménynek ezúttal is a város ligetes főutcája adott otthont. A szombati sporteseményt a Jogging Plus Sportegyesület szervezte.

Páhiban a mostoha időjárás sem akadályozta meg azt, hogy megrendezzék a település ünnepét. Jubileumi falunapot tartottak a hétvégén. A programot az idén már 25. alkalommal szervezték meg.

Fergeteges hangulatot teremtettek a táncosok a tizedik Kunsági Néptánctalálkozón szombaton Kiskunfélegyházán. A rossz idő miatt a megszokottól eltérően nem a szabadtéri nagyszínpadon, hanem a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében rendezték meg a hagyományőrző eseményt, de így is volt érdeklődő bőven. Szinte telt ház mellett zajlott az esemény, ahol a lelkes közönség minden produkciót vastapssal jutalmazott. A találkozó házigazdája Sövény Tibor színművész volt. A talpalávalót a Gyantár zenekar, illetve Samu Zoltán és barátai húzták.

Népdalkörök, tánccsoportok, citerazenekarok léptek fel a Vass Lajos Népzenei Találkozón, amit már 14. alkalommal rendeztek meg Lakiteleken. A találkozó nemzetközi volt, mert a bajmoki testvértelepülés népdalköre és tánccsoportja is színpadra lépett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában