Duna

Tegnap, 13:08

A közelgő árhullám miatt kitelepítenek több part menti területet Baján – galériával, videóval

Óriási árhullám érte el Magyarországot, napokon belül Bajára ér. A Dunafürdő, a Méhész-fok, a Herceggödör és a Nagy-Pandúr-sziget területeket az árvíz teljesen elönti majd. Az előrejelzett vízállás mellett érdemi védekezésre lehetőség nincs, ezért kitelepítést rendeltek el.

Márton Anna

Legkésőbb szeptember 18-án, szerdán 12 óráig mindenkinek el kell hagynia a Dunafürdő, a Méhész-fok és a Herceggödör területét. Szerda 12 órától – az őrzésvédelemben részt vevő szervek kivételével – senki nem tartózkodhat a fenti területeken. A 730 centiméteres vízállás elérését követően kikapcsolják az áramszolgáltatást is.

Kitelepítés, árhullám, Duna, árvíz, Baja
Kitelepítést rendeltek el több part menti területen Baján
Fotó: Márton Anna

– Pakolunk, jön a víz. Aki bajai, erre mindig fel van készülve. Aki ide költözik, az tudja, hogy ez mivel jár. Mindenki rendes, segít, jól csinálja a dolgát. Nincs semmi probléma. Mindenki másképp oldja meg, a legtöbben szerintem ismerősökhöz költöznek vagy a rokonokhoz. Azért visszanézünk, visszakacsingatunk ide. Most még pakolászunk, a kutyusok is mennek, a Jeromos Egyesület segít. Ők próbálnak ideiglenes gazdákat keresni a macskáknak, a kutyáknak. Én viszem magammal a kutyámat, ő mindig velem van, a csónakban is. Itt, az utcában egész biztos, hogy két méter fölötti lesz a víz. Szerintem kicsit később mint egy hét múlva tetőzik a Duna – mondta hírportálunknak Pulcz Gábor dunafürdői lakos.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Duna tetőzése a városban szeptember 24-re, keddre várható, 958 centiméteres vízállással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában