Hagyomány

2024.08.21. 20:00

A település legfiatalabb lakóit és szüleiket köszöntötték Kisszálláson – galériával

Szép hagyomány Kisszálláson, hogy minden évben az ország születésnapján, augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén köszöntik az újszülötteket és a szüleiket. Az ünnepségen átadták az önkomrányzat szakmai kitüntető díjait is.

Pozsgai Ákos

A falunapi ünnepségen Bolvári János plébános megszentelte a mindennapi életet adó új kenyeret, hálát adott érte, majd Rozsnyai Attila polgármester idézte fel az államalapító Szent István király erényeit. – A kereszténység felvételével és az államalapítás megszilárdításával biztos alapokat teremtett hazánk számára. Bölcs döntéseivel és kitartásával hozzájárult, hogy Magyarország ma is erős és független államként létezhet – hangoztatta ünnepi beszédében a település első embere, aki egyenként köszöntötte a település mind a 24 új polgárát és szüleiket. A családok oklevelet virágot és az önkormányzat ajándékát vehették át a falu első emberétől és levetítettek egy rövid filmet is, amelyben valamennyi újszülöttet bemutattak.

újszülött, köszöntés, kitüntetés
A település legfiatalabb lakóit és szüleiket köszöntötték Kisszálláson
Fotó: Pozsgai Ákos

A falunapi ünnepségen adták át a Kisszállás Községért emlékplakettet, valamint a szakmai kitüntető díjakat is. A képviselő-testület Kulturális és Oktatási Szakmai Díjat adományozott Bajnai Diána, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, érettségi vizsgabizottsági elnöke, a kisszállási Piros Muskátli Néptánccsoport vezetője, a Kisszállási Kulturális Információs és Mentálhigiénés Szolgáltató Egyesület elnöke, valamint Borbényi Márta, a Kisszállási Sallai István Általános Iskola ének-zene tanára, 2011 óta a kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola tanára részére.

2024-ben a képviselő-testület a Társadalmi és Gazdasági Életének Szakmai Díját Kiss Tibor Attila, a Kisszállási Önkormányzati Nonprofit Kft. ügyvezetőjének ítélte oda. A kitüntetett azóta bekövetkezett halála miatt az elismerést családtagja vette át. 

Kisszállás Sport Szakmai Díjat Kothencz Tamás, a Polgármesteri Hivatal munkatársa részére adományozta a képviselő-testület. Az elismerést a kitüntetett távolléte miatt családtagja vette át.

Idén a képviselő-testület az Egészségügyi és Szociális Szakmai Díjat Tőkéné Farkas Klára háziorvosi asszisztens és Vinek Katalin, a HTKT SZSZK Kisszállás Idősek Otthonának munkatársa részére adományozta.

2024-ben a képviselő-testület Kisszállás Közszolgálati Szakmai Díjat Csiszár Csaba jegyző részére ítélte odat.

Idén a Kisszállás Községért Emlékplakettet és Emléklapot, amely az önkormányzat legmagasabb szintű elismerése, a néhai Szerencsés András, volt önkormányzati képviselő, a Kisszállási Sportegyesület volt elnöke részére adományozta a képviselő-testület, a kitüntetéssel nemcsak a szakmai életútját ismeri el a település, hanem az ő emlékének is tiszteleg, az elismerést özvegye vette át.

Átadták a Tiszta udvar, rendes ház elismerő címeket is, idén Benedek Tamás és felesége, Benedekné Urlauber Tímea és Taskovics Józsefné vehették át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában