Program

2024.08.26. 11:47

A falunapon jutalmazták Szentkirály kiváló tanulóit – galériával

Minden év augusztus 20-át követő hétvégén tartják a szentkirályi falunapot. Ezen a napon délelőtt templombúcsú, kenyéráldás és istentisztelet szerepelt a programban. A folytatásban pedig szórakozással telt el a nap.

Szentirmay Tamás

A délután programok közül elsőként a Szentkirályért Közalapítvány ösztöndíjait adta át Szabó Gellért polgármester a közép, illetve főiskolai és egyetemi iskolákban kiemelkedően tanuló diákoknak. 

Falunap Szentkirályon
Fotó: Szentirmay Tamás

Az idei felhívásra huszonnégy pályázat érkezett, akik közül a kuratórium huszonegy pályázatot fogadott el.  Szabó Gellért elmondta, korábban is megtették, és a jövőben sem zárkóznak el az elől, hogy kivételt tegyenek. Ezúttal is ezt történt. A pályázati kiírás szövege olyan hivatkozási alap, ami mindenkor megvédi a döntéshozókat, fogalmazott a polgármester. Az idén egy ilyen kivétel volt, mégpedig Trencsényi Anna, aki ebben az évben fejezte be a nyolcadik osztályt. Anna idén lett tízszeres magyar bajnok kenu sportágban. Tavaly és ebben az évben is megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. A kuratórium úgy döntött, hogy a teljesítményét honorálja. A diákok harminc és hatvanezer forint közötti összegeket vehettek át.

Ezt követően már a kikapcsolódásról és a szórakozásról szólt a falunap. A Szélforgó zenekar főleg a gyermekeknek tartott interaktív műsort, majd a Szentkirályi Nótaklub szórakoztatta a közönséget. Ezúttal is nagy sikert aratott a Szentkirályi Tánccsoport műsora, ahol a legkisebbektől az ifjúsági táncosokig minden korosztály bemutatta tánctudását. Káprázatos elemeket mutattak be a Fantasy Dance Company tagjai. A fiatal lányok fantasztikus dolgokat mutattak be. Gulyás László vándormuzsikus előadása minden korosztálynak szólt. Az est fényeit a helyi Jugglers of the Village tűzzsonglőrök mutatták meg. A nap zárásaként pedig a Mohikán zenekar, Bódi László Cipő a Republic zenekar énekesének és frontemberének emlékét idézték fel koncertjükben. A nap folyamán a tornacsarnokban lego, a művelődési ház nagytermében pedig helyi alkotók kiállítását lehetett megtekinteni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában