Összefoglaló

2024.08.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kedd este kezdetét vette Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztivál. Minden este több koncert, zenei program garantálja a kikapcsolódást a gasztronómiai élmények mellett. Fellép többek között Pápai Joci, Rácz Gergő, az Ismerős Arcok, Pulius Tibor és a Margaret Island. A kicsiket pedig az Agóra Falva várja.

Hírös Hét Fesztivál, hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei
Elindult a Hírös Hét Fesztivál, minden este nagykoncert és fényfestés várja az érdeklődőket 
Fotó: Bús Csaba

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság  lopás elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Segítsen őket megtalálni!

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az 52-es számú főútra felhajtása során nem adott elsőbbséget a sértett által vezetett autónak, ezért a két jármű összeütközött.

Kecskemét önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete az augusztus 20-a alkalmából rendezte meg a Szent István-napi, valamint a Magyarok Kenyere Ünnepe alkalmából tartott megemlékezést kedd este a kecskeméti Szent István téren. Az eseményen megáldották a Magyarok Kenyere Programban készült új kenyeret is.

A betegségekkel küzdő Nándit és a kisgyerekeket 200 ezer forinttal támogatta a jótékonysági lapszámbevételéből a Mélymerülés Művészeti Magazin. A Kecskeméten élő családnak óriási segítséget jelentett az adomány.

Egy sátorban pihent az áldozat, amikor egy lopott kerékpárral érkezett a támadó és kirabolta. A rendőrök elfogták a kecskeméti férfit. 

Szerdán az évadnyitó társulati üléssel hivatalosan is útjára indult a 2024/25-ös évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 128. évadában 13 premierrel, köztük ősbemutatóval is várja a közönséget.

Városi kitüntetéseket és elismeréseket adtak át Jánoshalmán az államalapítás ünnepén. Díszpolgári címet vehetett át Halász Bence, aki Párizsban a 2024-es olimpiai játékokon kalapácsvetésben olimpiai ezüstérmet szerzett. Életműdíjat is átadtak, valamint alap-és középfokú nappali tagozaton tanuló diákok tanulmányi eredményét ismerték el városi ösztöndíjjal. A kitüntetéseket és elismeréseket Czeller Zoltán polgármester adta át.

Hajóbaleset történt az éjjel a Dunán, felborult egy motorcsónak, az utasai pedig elmerültek a vízben.

A sok éves átlaghoz képest idén Homokhátság szőlőskertjeiben legalább két héttel hamarabb értek meg a szüretre a csemege fajták fürtjei. A július végi és augusztus elejei betakarításra nemigen találunk példát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában