Bácsvíz Zrt.

2024.07.16. 16:27

Többszörösére nőtt Kunszállás vízfelhasználása, emiatt csökkent a vezetékes víz nyomása

Az utóbbi napokban, az esti órákban a vezetékes ivóvíz ellátás terén nyomáscsökkenés volt érzékelhető Kunszálláson. Ez a jelenség egyértelműen összhangban van az elmúlt hetekben tapasztalt hőség miatti fokozott vízfelhasználással – írta a település Facebook-oldalán Almási Roland Márk.

Maksa Balázs

A polgármester hozzátette: a szolgáltatást végző Bácsvíz Zrt. szakembereivel egyeztettünk a problémáról, ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretnénk közzétenni.

víz, kislány, mosogatás
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

– Az ivóvíz ellátást biztosító hálózat folyamatos kontroll alatt van, többek között a szakemberek figyelik az ivóvíz fogyásának intenzitását. Normál üzemben az 50 köbméter kapacitású víztorony (mely természetesen üzemel) elegendő a település folyamatos, zavartalan ellátásához, hacsak nem történik valamilyen zavar vagy meghibásodás. Azonban az elmúlt napokban, az említett esti órákban a vízfogyasztás a megszokott többszörösére nőtt, konkrétan óránként meghaladta az 50 köbmétert.  Ez extrém vízfelhasználás! – olvasható a közleményben.

Mint azt a polgármester írta, észlelve az igénybevétel emelkedését megnyitásra került egy újabb 50 köbméteres puffertározó. Ezzel együtt már dupla kapacitás áll rendelkezésre. Valószínű, hogy emiatt a nyomásfokozó szivattyú kapacitását is növelni kell. A szolgáltató dolgozik a megoldáson, velük az információcsere folyamatos.

– Azt mindenkinek látnia kell, hogy a vízellátó rendszer alapvetően nem ilyen mértékű, nem ilyen szűk időablakra korlátozódó igénybevételre van optimalizálva. Egyrészt szeretnénk kérni nagy tisztelettel a fentiek okán a kunszállási lakosok megértő türelmét. Másrészt arra biztatunk mindenkit, hogy a lehetőségekhez mérten minél takarékosabban bánjunk az ivóvízzel. Már csak amiatt is, mivel a most tapasztalható hőség vélhetően nem egyszeri alkalom. Jó eséllyel hozzá kell szoknunk az ilyen típusú nyarakhoz. Ilyen időkben pedig a legnagyobb kincs az ivóvíz lesz! – zárul a polgármester közleménye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában