Összefoglaló

2024.07.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Új, nyolc férőhelyes bölcsőde nyitja meg kapuit jövő februárban a településen, a meglévő óvoda és bölcsőde mellé épül. A fűtést hőszivattyús rendszerrel, míg az áramellátás nagy részét napelemekkel biztosítják majd a 149 millió forintból megvalósuló új minibölcsődében.

Fotó: Kecskeméti légibázis Facebook/Opoczki Bettina

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

Filus János, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum (KEVI) oktatója Oktatói Szolgálati Emlékérmet vehetett át a napokban Vácott. A díjat dr. Magyar Zita, az NSZFH elnöke és dr. Hankó Balázs leendő kulturális és innovációs miniszter adta át. A nyugdíjba vonuló pedagógus nem pihen. Szőlősgazdaként, a Kunsági Borvidék alelnökeként, a Hegyközségek Nemzeti Bizottsága (HNT) tagjaként talál magának elfoglaltságot.

Különleges videó forgott a kecskeméti légibázison. Vadászgép gyorsult a formaautó ellen: egy Gripen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata által épített formula autó ellen gyorsult a kifutópályán.

Teszteld tudásod! Emlékszel melyik tantárgyból tanultad ezeket a kifejezéseket?

Barbie világát is megidézték a tánctáborosok Kecskeméten.

Szombaton immár 30. alkalommal rendeztek falunapot Hercegszántón, ahol a pörköltfőzők mellett focicsapatok is összemérték tudásukat.

Immár másodszor is elnyerte Szokola Benjámin az országos ifjúsági sajtófesztiválon a DUE tehetségkutató diákmédia pályázat Év zenei rádiósa díját. A Kecskeméten tanuló 15 éves srác tavaly még általános iskolás kategóriában bizonyult a legjobbnak, idén pedig a középiskolások között győzött.

A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun vármegyében. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Idén július 22-28. között zajlik Kecskemét egyik legrangosabb nyári rendezvénysorozata, a Kodály Művészeti Fesztivál. A Hírös Agóra szervezésében a komolyzenei programok között számos ingyenesen érhető el.

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Ezúttal egy elfeledett gyógynövényt, a közönséges mahóniát és annak felhasználását ismertette a kecskeméti kötődésű influenszer.

A fortepan.hu fotóival múltidézésre hívjuk olvasóinkat. Mutatjuk, milyen felvételek készültek 1985-ben.

Kecskemét egyik ikonikus és a városképet ma is meghatározó épülete a tanítóképző főiskola, mely a Kaszap utcában 1930-ban nyitotta meg kapuit. Első nevét Horthy Miklósról kapta. Az ódon falak között nem mindig oktatás folyt: a háború idején volt hadikórház, városi kórház és tábori postahivatal is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában