Összefoglaló

2024.07.20. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Mikulás Ferenc több mint ötven éven keresztül vezette a kecskeméti rajzfilmstúdiót, ám 2024. június 1-től Bán János tölti be az ügyvezetői pozíciót. A hazai rajzfilmgyártás ikonikus alakjával visszatekintettünk az elmúlt öt évtizedre, a megpróbáltatásokkal teli gyerekkorára, illetve a szakmai sikerekre. 

Fotó: Pozsgai Ákos

Az 5412-es út 16-os kilométerénél lesodródott egy autó az úttestről.

Kecskeméten hétfőtől számos helyi buszjárat menetrendje változik. Több új járatot indítanak, illetve szüntetnek meg, főként a kora reggeli és az esti órákban. A részletek megismerhetők a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. honlapján, a keko.hu oldalon.

A Petőfi Népe és a Baon.hu idén is meghirdette a népszerű Színötös pályázatot: bemutatjuk azokat az általános iskolás Bács-Kiskun megyei tanulókat, akik kitűnően teljesítették a tanévet, a bizonyítványukban csupa ötös (jeles, példás, kitűnő) sorakozik, és az eredményüket büszkén vállalva jelentkeztek a felhívásunkra.

Felborult egy autó az 5-ös főúton.

Óvatosságra int a közutakon az őzek párzási időszakában a vadászati védegylet.

Móra Ferenc születésének 145. évfordulója alkalmából, a Móra-emlékév keretén belül programsorozatot szerveztek Kiskunfélegyházán pénteken és szombaton. A Móra-zsúr keretében koszorúzás, kvízjáték, időutazás is várta az író tisztelőit.

A hazai vízművek jóval több vizet termelnek ki a kánikulában, mint egy átlagos napon. A hőségnapok során látjuk, hogy ezeknek a cégeknek a munkája óriási jelentőségű. A Bácsvíz Zrt. ötvennyolc településén szolgáltat vizet. Az egyik legnagyobb cég a hazai vízművek között. Balogh Zoltán üzemeltetési igazgatónak tettük fel a kérdéseinket azzal kapcsolatban, mekkora megterhelést jelent a vállalatnak a sivatagi forróság idején a szolgáltatás ellátása, mennyivel nőtt a vízfogyasztás ebben az időszakban.

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Kelebián hőgutát kapott postást.

Árokba borult két autó Pálmonostora mellett.

Az online tér kibővítette a világunkat. Az internet azonban nemcsak jót hozott, kialakultak a bűnözés új formái is. Az internetes csalások ellen lehet védekezni. Erről beszélgettünk dr. Göcs László, a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Kar Informatikai tanszék adjunktusával, igazságügyi szakértővel, aki számos tantárgy mellett informatikai biztonságot is oktat.

Újabb meseszép helyre látogatott Erdélyi Mónika.

Az idei már a huszonegyedik homokvárépítő- és homokszobrász verseny, amit a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár rendezett a Tisza partján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában