Múltidéző

2024.07.21. 16:27

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múlidézés
Olvasói fotó

Emlékezés 

Tiszakécskéről Tajti Lászlóné Gizike szeretett férjére emlékezne ezzel a régi fotóval, akit 31 éve, 42 évesen vesztettek el. Éppen egy dunántúli lakodalomban jártak, a felvételen Olvasónk és férje, valamint az akkor 12 éves Zoltán kisfiuk látható. A szerető édesapa és férj emlékét ma is a szívében őrzi Gizike, és a két fiú, Zoltán és László.

1 sor 2 kep balogh
Olvasói fotó

Kollégiumi találkozó 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna az egykori Országos Nevelő Intézet (ONI) kollégiumában 1973–77 között a 8. tanulószoba tagja volt. Ez a kép 1980-ban örökítette meg érettségi után az első kollégiumi találkozón Kima Miklósné Éva nénit, a tanulószoba nevelőjét, valamint Szécsényiné Mártit és Szőke Jutkát.

nosztalgia, múlidézés
Olvasói fotó

L–39 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 1998-as esztendőt idézi fel. Az L–39 Albatrosz típusú kiképzőgépek 1994 nyarán települtek Kecskemétre. Évente fogadták a szolnoki Repülőtiszti Főiskola hallgatóit. Ugyanis a gyakorlati repülést Kecskeméten végezték. Olvasónk 1998-as felvételén Szatmári László hallgató és Pintér Sándor ezredes pózol a 135-ös oldalszámú Albatrosz mellett. 

nosztalgia, múlidézés
Olvasói fotó

Családi album 

Páhiról Andrássy Gyula számos olyan fotót őriz a családi fotóalbumban, mely kedves a számára. Ezen az 1967-es felvételen feleségével, Makány Máriával, nagyobb fiával, Gyuszikával és az Andrássy családdal látható. 

nosztalgia, múlidézés
Olvasói fotó

Fürdőzés 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár újabb fotót oszt meg a nyugdíjasklub életéből. Ma már a klub, melyet hosszú időn át vezetett Olvasónk, nem működik. A régi fotók azonban mindig jó alkalmat adnak arra, hogy egy-egy közös kirándulás emlékét felelevenítsék. 

nosztalgia, múlidézés
Olvasói fotó

Medveszobor 

Akasztóról Pap Jánosné ezzel az 1960-as fotóval édesapjára, Turú Ferencre emlékezik. Mint írja: Dunaújvárosba kirándultak Akasztóról. Édesapja nagyon humoros, vidám ember volt. Felmászott az egyik parkban egy nagy medveszoborra, hogy megpihenjen. Ezt a pillanatot kapták le fényképezőgéppel. Széles mosollyal hozzátette: „Felmásztam, megpihentem, és a még a száját is befogtam!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában