Összefoglaló

2024.07.31. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 31.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Összeütközött két gépkocsi az 54-es főút 38-as kilométerszelvényénél, Bócsa és Soltvadkert között. Az ütközés következtében az egyik jármű elhagyta az úttestet.

Bács-Kiskun, összefoglaló, hírek
Két autó karambolozott Bócsa és Soltvadkert között
Fotó: Pozsgai Ákos

Robbanás történt egy motorcsónakon a Dunán kedden Hartánál. A hajón hatan utaztak, három felnőtt és három gyerek. Öten a vízbe ugrottak a lángoló hajóról, őket a közelben lévő hajósok mentették ki a vízből. Két gyereket a mentők égési sérülésekkel vittek kórházba.

Júliusban eddig 73 szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban.

Jótékonysági koncertet szervezett a kiskunhalasi református nagy templomba a Támaszpont Alapítvány, melyen Agárdi Szilvia énekes, esélyegyenlőségi aktivista lépett fel.

Nem fest jó képet a szőlő, nem sokkal a szüret megkezdése előtt. Ez derült ki a Szentkirály-Lakitelek Hegyközség terület bejárásán. Nemcsak a tavaszi fagy, az aszály, de jég is sújtotta az ültetvényeket és jelentős kárt okozott bennük.

Az egész országot megrázta, amikor 24 évvel ezelőtt, 2000-ben eltűnt a 11 éves bajai Till Tamás. A hatalmas visszhangot kiváltó ügyet az elmúlt csaknem negyed évszázadban nem sikerült megoldani. Az évek során felmerült az emberrablás, az emberölés és a gázolás elmélete, sőt még egy Spanyolországig vezethető pedofilhálózatra is gyanakodtak. A nyomozás eddig nem zárult le, az élő eljárás aktáit negyedévente frissítette a rendőrség. Az eltűnt személy immár 35 éves, és nemzetközi körözés alapján is keresik. Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön egy Bács-Kiskun vármegyében 2000-ben eltűnt gyermek ügyével kapcsolatos eljárásról tart sajtótájékoztatót: vélhetően Till Tamás eltűnésével kapcsolatban jutott újabb információ a hatóság birtokába.

Felújítanának egy utcaszakaszt Szankon pályázati forrásból.

A Bajai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy házaspárral szemben, akik nem nyújtottak segítséget az utcára kirohanó kutyájuk támadását elhárító és emiatt súlyosan megsérült gyerekkocsis nőnek.

Hiába húzott nyúlcipőt, nem volt ideje elmenekülni a 27 éves keceli tolvajnak.

Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége, és a kánikulai időszak csőtöréseiről, a rekonstrukcióról, és a vízkorlátozás körülményeiről beszélt. Mint fogalmazott, a lakosság együttműködése kell ahhoz, hogy kánikula idején ne legyen vízhasználati korlátozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában