Összefoglaló

2024.07.22. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Hazám, szakmám, becsületem! – ennek szellemiségében dolgoznak hazánkban az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjai, akik a vendéglátásban, turizmusban a gasztronómiai örökség megóvásában és a gasztrokulturális tevékenységekben az élen járnak. Hétfőn a felsőlajosi Új Tanyacsárdában kilenc új tagot avattak fel.

Fehérasztal Lovagokat avattak fel az Új Tanyacsárdában
Fotó: Bús Csaba

Mizsei Molli kunszentmiklósi énekes, versmondó méltán lehet büszke magára, hiszen tizenkét év alatt annyi mindent elért, amire sokaknak egy élet sem lenne elegendő. A tizennyolc esztendős ifjú hölgy számos díj és oklevél birtokosa, melyek közül a „Versünnep” nemzetközi vers- és prózamondó fesztivál fődíja, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara, Psallite egyházmegyei énekversenyén elért eredménye, eddigi irodalmi és zenei pályafutásának legfényesebb ékkövei.

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél a kiskunhalasi Juhász Janka győzött.

Mindössze néhány év elég volt ahhoz, hogy Mácsai ­Mariannból ultrafutó legyen. Ehhez persze kellett az az erős akarat, ami neki van, és persze az elszántság. Most már a legjobbak közt tartják számon.

A lajosmizsei Tanyacsárda kapta meg idén Az év legjobb magyaros étterme címet, melyet a vendégek véleménye alapján érdemeltek ki. A részletekről Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda társtulajdonosa szólt a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelőhelyén 2024. július 21-én röviddel éjfél után egy 35 éves férfi jelentkezett kilépésre. Az útiokmánya ellenőrzésekor kiderült, hogy az abban egy hamis beléptető bélyegző található, valamint a szerb állampolgár jelentősen túllépte a vízummentes tartózkodás maximális időtartamát.

Elkél a támogatás a Hírös Rescue Team-nek, hiszen igen jelentős forrásokat kell fordítani az életmentésre – mondta Trencsényi Péter, a kecskeméti Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület alapítója, hozzátéve, hogy a forráshiány és a magas költségek miatt egyszer már majdnem megszűnt az immár hat éve működő életmentő csoport.

A nyári strandszezon kiemelkedő rendezvénye a FehérTone Fesztivál Kunfehértón, amely mára az országosan jegyzett fesztiválok sorába is belépett. A négynapos zenei rendezvényen több mint 30 ezren fordultak meg, a hazai könnyűzenei világ sztárjai léptek fel.

Ismét fényes tűzgömb szelte át Magyarországon az eget az éjjel.

Második alkalommal rendezték meg az Értékmentő tábort Kunszálláson az elmúlt héten. Az egyhetes program során önkétes egyetemisták részvételével folytatták a település egyik legöregebb tanyájának a felújítását a népi építészeti technológiák alkalmazásával.

Újabb színötösöket mutatunk be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában