Összefoglaló

2024.09.06. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Valamivel több mint 1,6 millió forinttal keres többet egy év során Bács-Kiskunban egy diplomás szakember, mint egy fizikai dolgozó. Ez a szám egy átlag, amelyet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból lehet kiolvasni.

civil korzó, a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Bemutatkoztak a civil szervezetek Kecskeméten
Fotó: Vizi Zalán

Immáron 16. alkalommal szervezte meg a Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal a Városi Civil Korzót, a helyi civil szervezetek színes seregszemléjét. A rendezvényen nyolc civil kerekasztalhoz mintegy negyven kiállító csatlakozott. Az esemény mottója: „A közösség érték, a közösség megtart”.

A Bajai Szent Rókus Kórház és a Zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház közös projektet valósít meg „Együttműködés az egészségügyi gyakorlati képzésben és a népegészségügyi oktatásban Baja és Zombor térségében” címmel 2024 június 1. és 2026 január 31. között. A pályázattal kapcsolatban kétnyelvű magyar és szerb tájékoztatót tartottak a résztvevő felek képviselői, szeptember 5-én délután a Bajai Szent Rókus Kórházban.

Bejelentés érkezett az egyik kecskeméti boltból, hogy egy férfi elvitt 14 csomag téliszalámit 2023. szeptember 13-án. A tolvaj először a kosarába pakolta a termékeket, majd elrohant, amikor a kasszánál ő következett volna. A dolgozók próbálták visszatartani, de nem jártak sikerrel. Szerencsére egy szolgálaton kívüli polgárőr nem sokkal később vásárolni ment. Az eladók elmesélték neki a történteket, mire ő kocsiba ült, hogy megkeresse a tolvajt.

Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A képviselő a városrészt érintő aktualitásokról beszélt a rádióműsorban, köztük a szeptemberben huszadik alkalommal megrendezendő Hunyadivárosi Napokról.

Pénteken tartották a ménteleki Kolping Katolikus Általános Iskola tanévnyitó ünnepségét és az iskola megnyitóját. Az iskola korábban tankerületi fenntartásban működött, de a szülők kérésére, és kecskeméti közgyűlés jóváhagyásával átadták a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezetnek (KOSZISZ). A Kolping alapértékei a befogadás, a támogatás, az elfogadás és a keresztény értékek megvalósítása. Az igazgató személye, az iskolai pedagógus kar és a gyerekek létszáma is ugyanaz maradt, mindenki üdvözölte a változást, ami többek között stabil finanszírozással és önálló gazdálkodással is együtt jár.

Égett egy teherautó Nagykőrös és Kecskemét között pénteken délután.

Pénteken a válogatott szünetet kihasználva, az NB II-ben éllovas Szentlőrinc volt a Kecskeméti TE ellenfele a Széktói Stadionban felkészülési mérkőzésen. A találkozót végül győzelemmel zárta a KTE.

Új helyre költözött a Kecskeméti Szatyor Bevásárlóközösség. Az első napon, szeptember 6-án rengeteg vásárló jelent meg, hogy a helyi termelők portékái közül válogassanak, a megrendelt termékeket hazavigyék. A Kecskeméti Szatyor Közösség célja, hogy a helyi termelőket összekössék a helyi vásárlókkal.

Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában