Kerekegyháza

2024.09.16. 11:30

Tojáskirályt és tojáskirálynőt is választottak a KerekFeszten – galériával, videóval

A mostoha időjárás miatt a hagyományos lovasfelvonulás elmaradt, ám ennek ellenére is sikeresnek bizonyult az idei kerekegyházi KerekFeszt. A kétnapos programsorozat keretében találtak gazdára a Virágos Kereki Porta díjak, illetve tojáskirályt és tojáskirálynőt is választottak.

Gulyás Sándor

Az idei fesztivál autós, motoros felvonulással indult pénteken. Másnap a városközpontban felállított színpadon a helyi művészeti csoportok, a Tavaszi Szél Népdalkör tagjai, a Kereki Nótások léptek színpadra. A gyermekek örömére megérkezett Kalap Jakab, akinek saját dalaiból álló bábkoncertje a folk-világzene sokszínűségét ötvözte a magyar hagyományokkal.  

KerekFeszt, Tojáskirály, Tojáskirálynő, Kerekegyháza,
Tojáskirályt és tojáskirálynőt is választottak a KerekFeszten
Fotó: Marton Áron

A város önkormányzatának képviselő-testülete idén is meghirdette a virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyét. A megméretés célja a települési virágfelületek növelése a lakosság és a városi intézmények, vállalkozások bevonásával, a környezetkultúra fejlesztése, illetve a lakosság szemléletformálása, ezáltal a rendszeres közterület-gondozási hozzáállás javítása volt. Idén a Virágos Kereki Porta díjat a képviselő-testület Szabó Istvánnénak, valamint Majzik Kittinek és Pesti Adriánnak ítélte oda. A KerekFeszt alkalmából a helyi Móra Ferenc Általános Iskola minden alkalommal megszervezi Tojásfutam elnevezésű vetélkedőjét, ahol nagyon sok tanuló mérette meg tudását, gyorsaságát, ügyességét. A legjobbak közül kerültek ki a győztesek, akik egy éven keresztül viselhetik a tojásherceg, a tojáshercegnő, valamint a tojáskirály és a tojáskirálynő címet. 

Idén a Tojáshercegnő Bakos Hédi, a Tojásherceg Bóbis Balázs, a Tojáskirálynő Farkas Kata, a Tojáskirály Romancsik Vince lett. A díjakat Dorcsákné Csőszi Barbara, a Tojásfutamot szervező pedagógus és dr. Kelemen Márk polgármester adta át. A Tojásfutam eredményhirdetése és a „Virágos Kereki Porta” díjainak átadása után a szórakozás kapta a főszerepet. A szenior örömtánc, a társastánc bemutató, az Operett Musical Voices társulata után a Hooligans együttes, majd Kovács Áron & DJ. Kényelmes lépett színpadra. Az utcabálon DJ. Wallas szolgáltatta a zenét.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában