Kecskemét

2024.09.06. 19:30

A Szóraka Feszt egész nap ingyenes mesés programokat kínál

Szombaton rendezik meg Kecskeméten, a Szóraka Feszt-et, mely játék, mese, szórakozás az egész családnak! A gyerekek mellett a felnőttek is remekül kikapcsolódhatnak. Az egész napos zenés-mesés birodalomba a belépés ingyenes.

Sebestyén Hajnalka

Az immáron több mint 40 éves múlttal rendelkező kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely megújulásának jegyében újabb programokkal szólítja meg a családokat, gyerekeket. Hagyományteremtő céllal, idén második alkalommal rendezi meg a Szóraka Feszt-et 10 és 19 óra között, mely a játékról és a Szórakaténuszról szól, fesztivál és ünnep. A kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely különleges és tartalmas programot állított össze. 

Szóraka Feszt, Kecskemét,
Archív-felvétel
Fotó: Bús Csaba

A Szóraka Feszt izgalmas, mesés, értékes, élményekkel teli forgatag a család minden tagjának. Különlegességét az adja, hogy a többi játékfesztivállal ellentétben ez a rendezvény nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja. A fesztivál alapgondolata a „homo ludens”, azaz a játszó ember - hisz játszani mindenki szeret. Felhőtlenül, örömmel, vidáman. Ez a Szóraka Feszt célja.

A fesztivál a család minden tagja számára élményt, kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt. Gyermekeknek szóló bábelőadások, interaktív játékok, Lego robotika, kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek várják a fiatalokat. 

A Szóraka Feszt ideje alatt a minőségi gasztronómiai élményről Az Első Magyar Lepényes Eredeti Lepény Kecskemétről étterem gondoskodik ízletes kézműves lepényekkel készülve, a Szaki Kürtös érkezik hozzánk ropogós kürtöskalácsaival, illetve a Bike Café várja majd kávéval a fesztiválra látogatókat.

Részletes programok

10.00-18.00 Lego robotika: Kiscsoportos, interaktív, gyakorlatorientált programon a kisebbektől a fiatal felnőttekig mindenki belekóstolhat a XXI. század írástudásába, a programozásba. 

10.00-18.00 Jövőbe lövő : Ez az ügyességi játék egy új, saját fejlesztésű játéka a Tintaló Társulásnak, mellyel egyszerre, folyamatos működés közben egyszerre hat gyerek tud játszani egy lassan forgó kör alakú asztalt körülállva. 

10.00-18.00 Felhővadászat: Ez egyrészt egy izgalmas ügyességi játék a gyerekek számára, melyet a Pilóta a Légikisasszony segítségével irányít, másrészt felhőtlen szórakozás az őket figyelemmel kísérő szülők, járókelők számára. 

10.00-17.00 Interaktív játékok a kiállításban: Nyomozó játék, keresőjáték, kvízjáték egész nap a múzeum kiállításaiban.

10.00-12.00 és 14.00-16.00: Kézműves foglalkozások: Diókasztanyetta, kasírozott zörgődob 

10.00-10.30 : Langaléta garabonciások vásári tréfái, Gólyalábasok

10.30-11.15 Kelekótya Haramiák Bábjáték

11.30- 12.15 Vándormuzsikus, avagy a régi világ hangszereinek meséi, Mókás ismerkedés régi népi hangszerekkel

15.30-16.15 Vitéz László és az elásott kincs, Kemény Henrik tradícióját követő klasszikus vásári bábjáték

18.00-19.00 Kolompos együttes: Vitéz Levente mesekoncert 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában