Összefoglaló

2024.07.07. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 07.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A napokban rendezték meg a felnőtt magyar atlétikai bajnokságot, melyen szép Bács-Kiskun vármegyei siker született. Deák Zalán 100 méteres futásban aranyérmet szerzett, 200 méteren pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szank, évforduló
Másfél évszázada önálló település Szank
Fotó: Pozsgai Ákos

Márkafüggetlen autók találkoztak Lakiteleken, az autós kempingben. Az ország különböző részéről érkező járművek célja nem csak a verseny és a találkozás volt, hanem egy helyi család megsegítése is.

Dr. Szabó József ügyvéd, a Kecskemét Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna ügyész az elmúlt időszak legérdekesebb bűneseteiről beszélt a Hír FM kecskeméti adásában, a Bűn nyomában című podcastben.

Fennállásának 150. évfordulóját ünnepelte a hétvégén Szank, három napon át színes eseményekkel várták az érdeklődőket. Térzene, kiállítás, a színművészeti egyetem hallgatóinak előadása, népzene, óvodások és iskolások műsora, erősember-bemutató, lovas programok, valamint könnyűzenei koncertek várták a közel két és félezres település lakóit és az ide látogatókat.

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére szerdára: a két vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Kada Elek 1897-től 1913-ig volt Kecskemét polgármestere, aki példaértékű munkájával beírta nevét a történelembe

Költséghatékony nyúlhústermelést tesz lehetővé az Állatorvostudományi Egyetem és a Tetrabbit Kft. digitális fejlesztése – közölte az egyetem az MTI-vel. A my-rabbit.eu informatikai rendszer a tenyésztéstől kezdve a teljes nyúlhústermelést felügyeli, a bajai Tetrabbit integrációjában működő 30 telepen digitális űrlapok, okostelefonokkal kommunikáló mérlegek, ipari számítógépes vezérlés segíti a tevékenységet. A fejlesztés költséghatékony, nemzetközi szinten is versenyképes nyúlhústermelést eredményezhet – írta az agrotrend.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában