Választás 2024

2024.06.12. 14:43

Változások az új nemzetiségi önkormányzatoknál Kalocsán

A június 9-én megtartott nemzetiségi választások eredménye jelentős átrendeződést mutat a kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat összetételénél.

Zsiga Ferenc

A korábban meghatározó Cigány Közösségek Szövetsége (CiKösz) visszaszorult, egyedül a korábbi elnöknek, Sztojka Istvánnak sikerült bekerülnie az új testületbe. A választás a Cselekvő Romák Nemzeti Konvenciója (CSRNK) előretörését hozta. Az új roma nemzetiségi önkormányzat összetétele: Hajnal József Zoltán (CSRNK), Góman Lajos (CSRNK), Sztojka István (CiKösz), Rostás Dávid (CSRNK), Rostás Attila (CSRNK).

Kalocsa, önkormányzat, választás
Változások az új nemzetiségi önkormányzatoknál Kalocsán
Forrás: kalohirek.hu

Kalocsán a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat összetételében is lesz változás. Az eddigi elnök Ivó Mária bejutott a testületbe, azonban a választásra jogosultak Markó Mónika és Mácsai Róbert Mátyásné helyére, Bagó-Zomborcsevics Annát és Balogh Annát  szavazták a testületbe. Mindhárman a Magyarországi Horvátok Szövetsége jelöltjei voltak.

A város Német Nemzetiségi Önkormányzatban nincs változás, újra az eddigi képviselő-testület kapott bizalmat. A megválasztott képviselők: Arnold Adrien, Fuszenecker Bernadett és Lovász Csabáné.

 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában