Zenei barangolás

2024.06.07. 15:44

Sétálva muzsikáltak Kecskemét utcáin a komolyzene kedvelői

Különleges zenei barangolásra hívtak minden klasszikus zene kedvelőt csütörtökön Kecskeméten. A zenei séta célja a komolyzene népszerűsítése volt.

Orosz Fanni Flóra

A hőség ellenére is szép számba gyűltek össze a komolyzene kedvelői, akik a Rét utcai focipályától indultak közös sétára. A séta útvonala a városrész zeneszerzők neveit hordozó utcákban zajlott. A séta közben népszerű klasszikus zeneművek csendültek fel, az adott utcákra hangolva, így például Mozart és Beethoven műveiből is hallhattak a résztvevők.

Szemereyné Pataki Klaudia, zene
 A zenés sétán részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is
Fotó: Orosz Fanni

A kezdeményezéssel szeretnék a városrész lakóihoz közelebb hozni a komolyzenét, megismertetni a zeneszerzőkről elnevezett utcákat, a zeneszerzők leghíresebb klasszikus műveit. Létrehozni egy okospadot a Rét utcai parkban, amelyen kicsit megpihenve lehet majd hallgatni a kedvenc klasszikusokat. Az első zenés séta hagyományteremtő szándékkal valósult meg, hiszen rendszeres komolyzenei, kulturális események terveznek a városrészben.

A zenés délutánon közreműködött a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kürt triója: Pallagi Réka, Nagy-Kanász Szabolcs és Földi János. Az esemény Tóth Attila képviselőjelölt és a Bethlenváros Lakóinak Egyesület támogatásával valósulhatott meg. A zenés sétán részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában