Ajánló

2024.06.13. 18:30

Aukciós festményvásárt tartanak a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért

Minden művészetkedvelőt szeretettel várnak 2024. június 14-én, pénteken a 17 órakor kezdődő aukciós festményvásárra, mely bevételét a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére ajánlják fel.

Orosz Fanni Flóra

2023-ban 16. alkalommal rendezték meg a Kiskunsági Alkotótábor a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban. A táborban résztvevő művészek abban hasonlítanak egymásra, hogy a természeti környezet, az erdő csendje és szépsége, a Bucka Vendégház nyugalma és kényelme hatással van minden alkotásukra. A KEFAG Zrt. biztosítja a zavartalan alkotómunka hátterét, a művészek pedig gazdagítanak minket néhány festménnyel, grafikával és szoborral. Az eredmény több száz alkotás, melyek lenyomatai a táj szépségének és a szárnyaló fantáziának. 

aukció, festmény, Kecskeméti Arborétum
Fotó: shutterstock. com / illusztráció

A színpompás és családias hangulatot teremtő alkotások közül ötven darab a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) június 13-ig tekinthető meg. Ezen felül további tizenöt alkotás kerül kalapács alá a június 14-én 17 órakor megrendezendő aukción. Ahogy azt a korábbi aukciókon is jelezték, minden egyes elkelt alkotás értékét az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fenntartására és további fejlesztésére fordítják. 

Az aukción kalapács alá kerülő összes alkotás a KEFAG Zrt. honlapján megtekinthető.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában