Átadóünnepség

2024.06.07. 19:30

Felavatták a felújított sportcsarnokot Kecelen – galériával, videóval

Felújították a keceli sportcsarnokot, melynek pénteken rendezték meg az átadóünnepségét. A Kecel Kézilabda Club tao-pályázaton több mint 267 millió forintot nyert a felújításra.

Barta Zsolt

Haszilló Ferenc polgármester üdvözölte a rendezvényre meghívott vendégeket, köztük prof. Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, Berkó Lajost, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnökét, Járdi Ádámot, a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség elnökét, valamint Vancsik Nándort, a Kecel Kézilabda Club elnökét is.

felújítás, sportcsarnok, Kecel
Haszilló Ferenc polgármester üdvözölte a rendezvényre meghívott vendégeket
Fotó: Barta Zsolt

A település polgármestere hangsúlyozta, hogy szerencsés embernek tekinti magát, ugyanis egy héten belül két avatáson vehetett részt. A múlt héten a műfüves pályát adták át a városban, most pedig a felújított sportcsarnokot.

– Nagyszerű kollégák, sportemberek vannak körülöttem, akár a focit, akár a kézilabdát tekintve, akik sokat tesznek, mindig újabb és újabb elképzelésekkel állnak elő. Ezeket a terveket közös erővel meg is valósítottuk, és együtt a jövőben is meg fogjuk valósítani. Vancsik Nándor mellett köszönöm Verba Józsefnek, a csarnok vezetőjének is, hogy segítette, koordinálta helyben a munkálatokat – mondta a városvezető.

– Jelen beruházás az elkövetkező évtizedekben a csarnok használóinak megfelelő, modern, kulturált körülményeket biztosít. Fontos megemlíteni ugyanakkor azt is, hogy ebben a csarnokban, például a Bács-Team és más sportszervezetek rendezvényei által, nagyon sok vidéki vendég is megfordul, akik nem mindegy, hogy milyen benyomásokkal távoznak Kecelről – mondta Haszilló Ferenc.

A keceliek most már egy jól felszerelt sportcsarnokkal rendelkeznek 

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a magyar fiatalok a mindennapi testnevelés hatására jelentős változáson mentek keresztül. Azzal, hogy naponta megmozgatják a testüket, erősítik a szervezetüket. Állítása szerint minden egyes lépcső megmászása három másodperccel növeli az élethosszukat. Ez a sportcsarnok olyan jó minőségű borítással készült, amely nem teszi tönkre a fiatalok térdízületeit. A következő 20 évre a keceliek rendelkeznek egy jó sportcsarnokkal – mondta a politikus.

Berkó Lajos, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke is köszöntötte az ünneplőket. Hangsúlyozta, hogy a sport a fiatalokban olyan tulajdonságokat fejleszt ki, amelyek nem csak a sportpályán hasznosulnak. Ilyen a kitartás, a küzdeni akarás, a barátság, az együttműködés, a csapatban való gondolkodás. Kiemelte, hogy 2010 óta a polgári kormány komoly fejlesztéseket hajtott végre. Ennek a szemtanúi lehetünk most – mondta.

Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke is kiemelte a hazai fejlesztéseket, mint például a felújított 250 csarnokot, melyek között ott van a keceli is. Bács-Kiskunban a környéken az elmúlt időszakban Bácsalmáson, Kiskunhalason, Soltvadkerten, Kiskőrösön vehetett részt új vagy felújított sportcentrum átadásán.

Köszöntötte a közönséget Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is. A vendég szólt arról, hogy a mozgásműveltség ugyanolyan kultúrérték, mint mást terület. Ugyanolyan, mint az irodalom vagy akár a zene: nélkülözhetetlen az életünkben. Enélkül nincs egészséges nemzet, illetve egészséges jövő sem. A Testnevelési Egyetemet úgy definiálta egy humántudós, hogy az intézmény nem más, mint a magyar nemzet megmentője. A kijelentést ki is fejtette az elnök. A sporttevékenységet folytatók szellemi tevékenysége jobb, mint azoké, akik ilyet nem végeznek. Az emberek fizikai állapota meghatározza az emberi kapcsolatok minőségét is. Mint mondta, a magyar értelmiségiek 30 éves korukra 50 százalékban elhízottak. Egészen a nyugdíjkorhatárig próbálják ezt a problémát kezelni, hogy a munkában képesek legyenek teljesíteni, de közben kialakulnak azok a betegségek, amelyek ha nem lennének elhízottak, nem is jelentkeznének – mondta a professzor.

Vancsik Nándor, a Kecel Kézilabda Club elnöke elmondta, hogy a kézilabdasportnak kiemelkedő szerepe van a városban. Köszönetet mondott mindenkinek, akik részt vettek az intézmény felújításában.

Az avató után az iskolások mutattak be edzést a megújult sportcsarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában