Baon podcast

2024.02.04. 12:20

70 évre tekint vissza a vendéglátói középiskola története – podcast

70 éves a kecskeméti Széchenyi István Technikum. A Kecskeméti Szakképzési Centrumhoz tartozó középiskolában nagy hagyománya van a vendéglátóipari képzésnek, valamint népszerű a később létrejött turisztikai képzés is. A Hír FM kecskeméti adásában Mester László, a technikum igazgatója a 70 éves jubileum kapcsán beszélgetett Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel.

Sebestyén Hajnalka

Több versenyen is kiemelkedő eredményt értek el a diákok

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Elmondta: hogy e kerek évfordulót több rendezvénnyel is megünneplik a tanév során. Kezdődött a sorozat szeptember végén a Széchenyi volt, van, lesz című egyhetes programmal, melynek keretében a tanulók projekt feladattal elevenítették fel a régi időket. Felidézték: hogyan fejlődött az iskola, milyen képzések zajlottak az évtizedek alatt. 

A második nagy rendezvényt karácsony előtt tartották meg, visszanyúltak az időben az 1953/54-es tanévre. Minden osztály feladatként kapta, hogy valamilyen módon jelenítse meg a 70 évvel ezelőtti időszakot. A történelmi dolgok mellett szó esett péládul az akkori zenéről, öltözködésről. 

Márciusban egy nemzetközi gasztronómiai versenyt rendeznek, melyre a külföldi partnerintézményektől is érkeznek majd csapatok. Május végén pedig összegzik az elmúlt 70 évet egy jó hangulatú rendezvényen. 

A beszélgetés további részében Mester László felidézte a 70 év mérföldköveit, melyek meghatározóak voltak az iskola életében. Szólt a képzésekről és a külföldi partnerkapcsolatokról, tanulóik külföldi gyakorlati lehetőségeiről. 

További részletekért hallgassa meg az interjút!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában