Istentisztelet

2024.06.26. 19:30

Köszöntötték a hat évtizedig szolgáló presbitert Soltvadkerten – galériával, videóval

Rendhagyó módon zajlott a vasárnapi istentisztelet a soltvadkerti református templomban, ahol a legidősebb presbitert, a 90 éves Bazsa Mihályt köszöntötte a gyülekezet.

Tapodi Kálmán

Sipos Ajtony Levente lelkipásztor is szólt a rangidős egyházi tisztségviselőről, aki ma is aktív tagja a közösségnek. A tiszteletes Mihály bácsi önzetlenségét is kiemelte, aminek ékes példája, hogy az ünnepelt egy új kamerát ajándékozott a gyülekezetnek, amivel rögzíthetik az istentiszteleteket. 

Bazsa Mihály, istentisztelet, köszöntés
Bazsa Mihályt lányai, Rózsa és Sarolta is meghatódva köszöntötték
Fotó: Tapodi Kálmán

A szertartás végén először lányai Rózsa és Sarolta köszöntötték édesapjukat, majd a két dédunoka, Hanna és Dorka mondott verset a tiszteletére.

A Szankon élő ünnepelt gazdag életútjáról Varga Ferencné, szanki polgármester osztott meg részleteket az egybegyűltekkel. Mint elhangzott: Bazsa Mihály a szanki református egyházközség munkáját hatvanhárom éven keresztül segítette, mint presbiter és főgondnok.  

– Fiatalként, húszévesen kezdte ezt a szép, de nehéz szolgálatot. A településen élők mintegy tíz százaléka tartozik a református egyházhoz, ezért is volt nehéz a gyülekezeti munka – emelte ki Varga Ferencné, aki település képviselő-testületének ajándékát is átnyújtotta Mucsi László önkormányzati képviselő társaságában.

A méltatásból kiderült, hogy Bazsa Mihály legfontosabb feladata volt a példamutatás. Arra törekedett, hogy jelenléte észrevehető legyen a településen és utat mutasson másoknak. Munkáját az egyház részéről azzal ismerték el, hogy egymás után tízszer választották meg egyházi vezetőnek. Családja segítette hivatásában, lánya, Rózsa követte őt az egyházi szolgálatban. 

– Bazsa Mihály emellett még számos, fontos fejlesztés megvalósításában részt vett. Kezdeményezésére épült meg a karzat a szanki református templomban. Szervező munkájának köszönhető a szanki temető rendezése, az urnafal és a ravatalozó építése. Nemcsak a református, hanem a katolikus egyházat is segítette. Támogatta többek között a katolikus templom melletti a stációk megépítését is – sorolta Szank polgármestere, majd Bazsa Mihály mondott hálás köszönetet azért a szeretetért és megbecsülésért, amivel befogadták Soltvadkerten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában