Nem bírtak egymással

2024.06.26. 19:55

Ukrajna lenullázta Belgiumot, de ez kevésnek bizonyult

Egyszerűen nem tudtak mit kezdeni egymással az ukránok és a belgák a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó fordulójában. A kapusoknak alig akadt dolga, a döntetlenre végződő találkozó viszont Ukrajna vesztét jelentette.

Kvanduk Bence

De Bruyne és Lukaku nem tudta mattolni az ukrán védelmet

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Egyetlen nemzetnek nem volt jó a döntetlen a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjában, Ukrajnának. Az utolsó fordulót a kvartett végéről váró együttes csak akkor tarthatta saját kezében a sorsát, ha győz Belgium ellen. Ennek ellenére Szerhij Rebrov alakulata nem esett neki ellenfelének.

Ugyan mindkét együttesnek voltak helyzetei, s a kaput is el-eltalálták, a két kapusnak, Trubinnak és Casteelsnek nem igazán kellett bravúrokat bemutatnia. Talán egy komolyabb védést kellett az ukránok kapusának bemutatnia, Carrasco lövését követően a 73. percben. A döntetlen végül az ukránok búcsúját jelentette.

Labdarúgó Európa-bajnokság
E csoport, 3. forduló
UKRAJNA–BELGIUM 0–0
Stuttgart, MHPArena. Vezette: Anthony Taylor (angol).
UKRAJNA: Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Svatok (Jarmolenko, 81.), Matviienko, Mykolenko (Zinchenko, 58.) – Shaparenko (Vanat, 70.), Brazhko (Stepanenko, 70.), Sudakov – Jaremchuk (Malinovsky, 70.), Dovbyk. Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov.
BELGIUM: Casteels – Vertonghen, Faes, Theate, Castagne – De Bruyne, Onana, Tielemans (Mangala, 62.) – Doku (Bakayoko, 77.), Lukaku (Openda, 90.), Trossard (Carrasco, 62.). Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában