Beruházás

2023.06.21. 19:14

Új, ötszáz adagos konyha épül Tiszaalpáron

A helybeliek régi vágya válik valóra azzal, hogy egy új, korszerű 500 adagos főzőkonyha és étkező épül Tiszaalpáron. A TOP Plusz program keretében megvalósuló beruházással a jövőben gyorsabb és kényelmesebb lesz a helyi diákok étkeztetése – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A polgármester elmondta, a vármegyei önkormányzat által menedzselt programból 575 millió forintot nyert el a tiszaalpári önkormányzat.

Dr. Vancsura István arról is beszélt, hogy a jelenlegi konyha már szinte semmilyen szempontból nem felel meg a kor igényeinek. A hely szűke miatt az általános iskolások már 11 órakor elkezdtek ebédelni és délután 15 órakor végeztek. Hogy meggyorsítsák ezt a folyamatot a tankerület engedélyével az egyik iskolai tanteremben ideiglenesen étkezhettek a gyerekek, de ősztől erre a teremre is szükség lesz az oktatáshoz – sorolta a beruházás indokait Vancsura István. Hozzátette, az új konyha tervei már elkészültek, jelenleg az engedélyezési eljárás van folyamatban. 

Hangsúlyozta, a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra. Az épület fűtése és a használati meleg víz előállítása hőszivattyús rendszerrel történik majd, a tetőszerkezetre pedig napelemek kerülnek.

Dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere
Fotó: Vajda Piroska

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában