Összefoglaló

2023.03.14. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 14.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett községi ünnepségen avatták fel Petőfi Sándor mellszobrát Jászszentlászlón. A keddi szoboravatáson közép-ázsiai műfordítók is részt vettek, akik anyanyelvükön, saját műfordításukban szavalták el Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című versét.

Két kisteherautó ütközött össze a 44-es főúton Kecskemétnél. A főutat a 8-as kilométernél teljes szélességében lezárták.

Magyarországra érkeztek a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi műfordító pályázat nyertesei, akik a díjátadó mellett részt vesznek a nemzeti ünnep alkalmából tartandó két megemlékezésen és két Petőfi-szoboravató ünnepségen is – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda névadásának 50. évfordulója alkalmából különleges ünnepséget tartottak az intézményben, melyen Petőfi-szobrot is avattak az iskola aulájában.

Korszerűbb és nagyobb fényerejű LED lámpatestek világítanak immár a kecskeméti Budai utcai piacon. A fejlesztésről, és a létesítmény bővülő kínálatáról, újabb programjairól hétfőn adott számot Puskás Tünde a Gong Rádió Mai téma műsorában.

Nyolcszázmillió forintból épült meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az 1350 négyzetméter alapterületű, hat hűtőkamrából és háromszáz négyzetméteres szintén hűthető rakodótérből álló 1800 tonna gyümölcs-és zöldség tárolására alkalmas hűtőház, amit Nagy István agrárminiszter, Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke és Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere közösen avattak fel kedd délelőtt.

Egyedüli magyar oktatási intézményként a Magyarországi Németek Általános Művelődési Közponjából három tanuló részt vett az International Student Leadership Institute pályázatán.

A tömegbe hajtott egy autós Budapesten: felvette a kamera, mi történt pontosan.

Kedden délután a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága elkészítette a vármegyei kupa harmadik fordulójának a sorsolását.

Állami kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából az Országházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában