Galériával

2022.10.13. 13:30

Kitüntetetteket is köszöntöttek a kecskeméti közgyűlésen

A csütörtöki közgyűlés elején Kecskemét kitüntetettjeit köszöntötte Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki elismerő oklevelet adott át a díjazottaknak.

Horváth Péter

A képen (balról): Gáldonyi Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere.

Fotó: Bús Csaba

Az emberi erőforrások minisztere még februárban, a Magyar Ápolók Napja alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott a Bács-Kiskun Megyei Kórház két ápolási igazgató-helyettesének, melyeket a napokban vehetett át Banos Olga Mónika és Gazdik Judit.  

Az Erdők Világnapja alkalmából az agrárminiszter PRO SILVA HUNGARIAE DÍJAT adományozott Koczka Zoltán, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese részére, a kiskunsági erdők és a térség vadgazdálkodásának fejlesztésében végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáért.

A Föld Napja alkalmából az agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Bán Csabának, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság informatikai csoportvezetőjének, a szervezet informatikai támogatásában végzett áldozatos munkájáért.

Szintén Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Német László, az Igazgatóság területkezelési szakreferense, az Igazgatóság és a természetvédelem szakszerű képviseletéért, a területkezelési koordinációs feladatokban való helytállásáért.

Ugyancsak Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Szöllősi Szabolcs, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője, a hazai és nemzetközi támogatási pályázati programok koordinálásában végzett kimagasló munkájáért.

Rendkívüli sport eredményeket értek el kecskeméti sportolók a nyár folyamán. Blaszák Lilla búvárúszás sportágban a júliusi Felnőtt Uszonyos Búvárúszó Világbajnokságon a 4x100 méteres felszíni uszonyosúszó váltó, valamint a 4x200 méteres felszíni uszonyosúszó váltó tagjaként is egyaránt ezüstérmet szerzett.

Szili Ágnes búvárúszás sportágban a Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokságon a 4x100 méteres uszonyosúszó mix gyorsváltó tagjaként I. helyezést ért el.

Boronkay Péter mind a Nemzetközi Triatlon Szövetség júniusi Tereptriatlon Világbajnokságán, mind pedig az augusztusi Hosszútávú Triatlon Világbajnokságon aranyérmet szerzett.

Köszöntötték Faragó Kamillát, aki a vízilabda válogatott keret tagjaként a Vízilabda Világbajnokság ezüstérmes magyar vízilabdázója.

Az agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát adományozta Lipóczi Sándor, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola nyugalmazott szakoktatója részére, innovatív oktatói tevékenységéért, a műszaki tanműhely szakszerű kialakításában játszott szerepéért.

Ugyancsak az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát vehette át Székely Márta, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott gazdasági vezérigazgató-helyettese, a társaság pénzügyi stabilitását segítő hatékony munkájáért, ami lehetővé tette a termelési feladatok folyamatos és maradéktalan teljesítését.

Az agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Sághi Tamás, a Mathiász János Hegyközség nyugalmazott hegybírója részére, a helyi szőlőtermelők és borászok szakmai munkájának eredményes támogatásáért.

Államalapításunk ünnepe, augusztus 20-a alkalmából a belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Nagy Andrásné, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház, Rendelőintézet vezető asszisztense részére, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

Szintén augusztus 20-a alkalmából a honvédelmi miniszter Beosztásában huzamos időn át teljesített kiemelkedő szolgálata, valamint szakmai érdemei elismeréséül a Szolgálati Érdemjel Bronz fokozatát adományozta Gáldonyi Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője részére.

A honvédelmi miniszter ugyancsak a Szolgálati Érdemjel Bronz fokozatát adományozta Tatár Attila főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis századvezénylő altisztje részére.

Magyarország köztársasági elnöke augusztus 20-a alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Aradi Imre, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze részére stílusgazdag szerepformálásai és emlékezetes alakításai elismeréseként.

Szintén a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Arató Andrea, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház súgója, több évtizedes elhivatottan végzett, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Kovács Menyhért, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Műhelyházának lakatosa kreatív, megbízható és igényes munkája elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta dr. Kerényi Zoltán vegyészmérnök, a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Kutatóállomásának nyugalmazott igazgatója részére, a borászat és az élelmiszer-biztonság területén végzett több mint négy évtizedes, kiemelkedő kutatói-oktatói, illetve szakírói munkája elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át dr. Kiss Katalin karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense, a kóruszene és a zeneoktatás területén végzett kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként.

Szintén a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Sipos Imre színművész, rendező a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának vezetője, magas színvonalú és elhivatott művészi, valamint vezetői munkája elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, kiemelkedő pedagógiai pályája, különösen a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok fejlesztése és a diáksportmozgalom terén vállalt szervező tevékenysége elismeréseként.

Augusztus 20-a alkalmából vehette át korábban, március 15-i nemzeti ünnepünkön odaítélt kitüntetését színházunk két művésze.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Ferencz Bálint, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze prózai és énekes szerepekben egyaránt kiemelkedő művészi tevékenysége elismeréseként.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Váry Károly, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze, utánozhatatlan stílusa, kivételes jellemábrázolása, emlékezetes alakításai elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Öveges László építészmérnök, Kecskemét Megyei Jogú Város főépítésze részére, a város fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú és értékteremtő munkája elismeréseként.

A köztársasági elnök ugyancsak a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, dramaturg, volt színházigazgató – jelenleg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeti vezetője – részére, hazánk kulturális életét művészként, intézményalapítóként és vezetőként, valamint oktatóként is gazdagító, szerteágazó tevékenysége elismeréseként.

A Junior Prima Díj az ifjú tehetségek kibontakozásához szeretne ösztönzést adni. A színház-, film- és táncművészet kategóriában az országosan is kiemelkedő tehetségnek tartott, pályájuk meghatározó, felívelő szakaszában járó fiatal művészeket díjazzák. Idén Junior Prima Díjat kapott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze, Koltai-Nagy Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában