Kecskemét

2 órája

Emlékgyűrű elismerésben részesült dr. Borda Ferenc főorvos

Nyugdíjba vonulása alkalmából több évtizedes példamutató munkája, szakmai elhivatottsága, a betegekért és az intézményért tett érdemei elismeréséül a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház vezetése Emlékgyűrű elismerést adományozott Dr. Borda Ferenc belgyógyász, diabetológus, lipidológus főorvosnak – derül ki a kórház közleményéből.

Baon.hu

A díjat 2024. október 25-én, utolsó munkanapján, Dr. Lénárt Endre megbízott főigazgató és Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató adta át számára. Dr. Borda Ferenc főorvos úrnak ünnepélyes keretek között, munkatársak körében, az év végi főorvosi értekezleten is gratulálnak majd – írja közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

Dr. Borda Ferenc belgyógyász, Kecskemét
Dr. Borda Ferenc belgyógyász, diabetológus, lipidológus szakorvos
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

Dr. Borda Ferenc belgyógyász, diabetológus, lipidológus szakorvos, több, mint négy évtizede a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház munkatársa. Orvosi diplomáját 1979-ben szerezte a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1985-ben szakvizsgázott belgyógyászatból. 1998-ban szerezte meg a Magyar Diabetes Társaság „Diabetológus Orvosa” minősítést, majd 2002-ben a Magyar Atherosclerosis Társaság „Lipidológus Orvosa” címet. 2014-ben diabetológiai és lipidológiai licencvizsgát tett.  

Mint írják, pályája kezdetétől, 1979-től a kecskeméti vármegyei kórházban dolgozik. Egy évet az intézmény Radiológiai Osztályán töltött, majd a Dr. Bruncsák András főorvos által vezetett III. sz. Belgyógyászati Osztályra került. 1991-ben nevezték ki adjunktusnak, majd 2001-ben főorvosnak. 2002-től – összevonás után – a II. számú Belgyógyászati Osztály egyik részlegének vezetője volt.  2006-tól a Rendelőintézet II. számú Belgyógyászati Szakrendelését vezette, részt vett a cukorbetegek kezelésében és gondozásában. 

2001-ben Kecskemét Városáért Egészségügyi Díjat kapott, illetve az Egészségügyi Miniszter Elismerő Oklevelét vette át.  A belgyógyászat, ezen belül a diabetológia terén végzett munkáját 2007-ben Kórházért Elismerő Oklevéllel ismerték el. 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevélben részesült. 2018-ban a Magyar Orvosi Kamara Hippokratész-emlékéremmel tüntette ki. A Magyar Diabetes Társaságtól 2021-ben a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül Pro Aegrotis Díjat vehetett át. 2022-ben a köztársasági elnök kimagasló szakmai életútja elismeréséül a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta számára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában