Képviselő-testületi ülés

3 órája

Megalakult az önkormányzat pénzügyi bizottsága Kalocsán

Kalocsán valamennyi képviselő-jelöltet állító párt és szervezet, illetve képviselői csoport egy-egy képviselővel, továbbá külsős taggal vesz részt a Pénzügyi, Vagyonellenőrzési és Közbeszerzési Bizottság munkájában.

Zsiga Ferenc

Informális és formális egyeztetéseket követően a városi képviselő-testület  pénteki ülésén megalakult az önkormányzati törvény értelmében valamennyi helyhatóságnál kötelezően működtetendő pénzügyi bizottság Kalocsán.

pénzügyi bizottság, Kalocsa, képviselő-testületi ülés, önkormányzati bizottság,
Megalakult az első kötelező önkormányzati pénzügyi bizottság Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A bizottság tagjainak megválasztása a  polgármester  szóbeli előterjesztésére történt, melyről zárt ülésen döntöttek. A képviselő-testület munkáját alapvető kérdésekben segítő és a költségvetés rendszeres kontrollját is ellátó Pénzügyi, Vagyonellenőrzési és Közbeszerzési Bizottság elnökének Borbola Péter képviselőt, tagjainak dr. Magóné Tóth Gyöngyit, Turi Tibort és Király Róbert képviselőket, a bizottság külsős tagjainak Juhász Attilát, Kapitány Eriket és Farkas Sándort választották. 

Mint megtudtuk, az SZMSZ szerinti többi bizottságot tekintve is előrehaladott tárgyalások folynak, az egyes bizottságok összetétele, az azokban résztvevők listája várhatóan a november 8-ra tervezett képviselő-testületi ülésre válik véglegessé.

A tanácskozáson a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsába delegált személyekről is döntöttek. A tanács tagjának Dr. Bagó Zoltán polgármestert, helyettes tagjának a korábban is ezt a tisztséget betöltő Kákonyi István képviselőt, felügyelőbizottsági tagnak az erre a posztra jelentkező Bolvári Ferdinánd képviselőt egyhangú szavazással választották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában