Galériával

2022.04.28. 15:58

Kitüntetetteket köszöntöttek a kecskeméti közgyűlésen

Közgyűlést tartott csütörtökön Kecskemét képviselő-testülete. A 25 napirendi pont nyilvános megvitatása előtt a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesülőket köszöntötte a testület, és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elismerő okleveleket adott át a jelenlévő kitüntetetteknek.

baon.hu

A kitüntettek csoportképe. Fotó: Bús Csaba

A köztársasági elnök nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Bahget Iskander fotóművésznek Kossuth-díjat adományozott. A díjat Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, fekete-fehér szociofotók, portrék és sivatagi tájképek mellett a magyar irodalom és a képzőművészet jeles képviselőit is lenyűgöző kifejezőerővel megörökítő alkotásai, a magyar és az arab fotóművészetet egyaránt gazdagító életműve elismeréseként vehette át.

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozta Buda Ferenc, a nemzet művésze, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja részére példaértékű erkölcsi tartást tükröző költészete, illetve gyermekverseket, prózai alkotásokat és műfordításokat is magába foglaló, nagy hatású irodalmi életműve elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta dr. Borda Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház belgyógyász-diabetológus főorvosa, a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének volt elnöke részére a diabétesz és társbetegségei területén több évtizede odaadóan végzett gyógyító munkája, illetve kivételesen sokrétű szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Szabics István, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgatója az egyetemes kulturális értékek gyarapítása, különösen az élményalapú és a digitális ismeretterjesztés kifejlesztése terén végzett munkája elismeréseként.

Szintén a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át dr. Tercsi Mátyás nyugalmazott okleveles gépészmérnök, okleveles hegesztő szakmérnök, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kecskeméti csoportjának elnöke, értékes mérnöki és vezetői munkája, valamint a keresztény értékek és a nemzeti összetartozás képviselete iránt elkötelezett közösségi tevékenysége elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozata kitüntetést adományozta Ugrik Csaba Iván dandártábornok, a Magyar Honvédség kecskeméti 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának bázisparancsnoka részére Magyarország és NATO-szövetségesei légterének, területének és csapatainak oltalmazása, illetve sérthetetlenségének biztosítása területén több mint három évtizede példaszerűen végzett munkája elismeréseként.

Nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Varga Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház női szabótár-vezetője, kivételesen megbízható és innovatív szakmai munkája elismeréseként.

Március 15-e, a magyar sajtó napja is egyben. A Táncsics Mihály-díj a kiemelkedő újságírói tevékenység elismerésére szolgál. Az emberi erőforrások minisztere Táncsics Mihály-díjat adományozott Balogh Andrea Johanna az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztériumi sajtófőnöke részére, alázattal, emberséggel és szakmai hitelességgel végzett munkája elismeréseként.

A honvédelmi miniszter a Honvédelemért Kitüntető Címet adományozta Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja részére, a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelét vehette át Schweibertné dr. Sólyom Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának vezetője, járási tisztifőorvos, a koronavírus járvány elleni védekezési feladatokban magas színvonalon végzett szervezési és koordinációs munkája elismeréseként.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyancsak Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Havassy Sándor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója részére huzamos időn át végzett magas színvonalú vezetői, igazgatási-szervezői tevékenysége, ügyfél- és emberközpontú szakmai irányító munkája elismeréseként.

A Magyar Hidrológiai Társaság az általa alapított kitüntetésekkel a magyar vízgazdálkodásban és annak egyes szakterületein jeleskedő tagjait és köztiszteletben álló személyeket ismer el.

A Társaság március 22-e a Víz Világnapja alkalmából a Bogdánfy Ödön emlékérmet adományozta Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. vezérigazgatója részére a szakma fejlődése és a Társaság érdekében végzett kiváló szakmai tervező és szervező munkája elismeréseként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában