Kiskunhalas

2019.05.15. 14:00

A sporthorgász büszke rá, hogy halasiként érte el ezt a sikert

Már kamaszként határozottan tudta, hogy profi sporthorgász szeretne lenni pedig akkor még gyerekcipőben járt ez a sportág. Céltudatos és kitartó hozzáállásának is köszönhetően idén a nemzeti csapat tagjaként világbajnok lett Döme Gábor.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A februárban a magyar válogatottal világbajnokságot nyerő sporthorgász, Döme Gábor volt a Forrás-Új Tükör Klub vendége kedd este a Közösségek Házában. A halasi bajnok a kezdetekről, a sikerhez vezető útról és a világverseny élményeiről mesélt közönségének.

Nyolc évesen ismerkedett meg a horgászattal Döme Gábor, három évvel később horgászversenyt nyert és tizennégy évesen már biztosan tudta, hogy profi sporthorgász szeretne lennie. – Sokat segített, hogy a szüleim mindig támogattak abban, ami számomra fontos volt. Sosem kezelték hóbortként ezt a vágyamat, inkább horgászfelszereléseket vettek nekem. Segített az is, hogy középiskolai osztályfőnököm, amikor mondtam, hogy nem akarok továbbtanulni, mert akkor később tudnék profi horgász lenni, nem próbált meg lebeszélni, hanem sok sikert kívánt – mondta a halasi sporthorgász.

Hosszú évek teltek el, míg végül azzal foglalkozhatott, amire mindig is vágyott. Dolgozott az Ikarusz halasi gyárában, teljesítette a sorkatonai szolgálatot és volt a határőrség polgári alkalmazottja is. Ezt követően lett a Magyar Horgász újság állandó szerzője, 1998 óta a Sikeres Sporthorgász magazinnak dolgozik, ahol elkezdett filmezni szeretett sportjáról. Huszonkét évvel ezelőtt pedig létrehozta vállalkozását, a Haldorádót, ami ma már az ország egyik meghatározó piacvezető horgászkereskedése.

– Minden nap arra gondoltam, hogyan tudom elérni a célomat. Ezzel úgy hiszem, bevonzottam a segítő körülményeket. Ilyen volt egy pécsi horgászverseny, ahol sokak meglepetésére a nyolc kilós pontyot visszaengedtem a vízbe. Ezt látta a Magyar Horgász újság főszerkesztője, aki megkért, írjam meg ennek a versenynek a történetét. Ez segített abban, hogy egyre többen megismerjék a nevemet – mondta Döme Gábor.

Négy nehéz év után legnagyobb sikerét februárban a dél-afrikai IX. Feeder Világbajnokságon a magyar horgászcsapat tagjaként érte el, ahol aranyérmet szereztek. – Ritka, hogy a magyarok csapatban ilyen jól dolgozzanak együtt, hisz mi mindig versenyzünk egymással, azt hisszük, jobbak vagyunk a másiknál. Ez a csapat viszont megértette, hogy együtt kell dolgoznunk, alázattal. Ezért nyerhettünk például a németek és hollandok ellen, akik reggeltől délutánig horgásznak, ezért kapnak fizetést. Belőlük azonban mintha kiveszett volna az érzelem, nincs bennük tűz. Számukra ez egy munka, mi pedig ezt lelkesedéssel és akarattal csináltuk – hangsúlyozta Döme Gábor.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

A világbajnok sporthorgász büszke arra, hogy kisvárosiként ilyen eredményt tudott elérni. – Rendkívül büszke vagyok arra, hogy Kiskunhalason születtem, itt élek és halasiként értem el ezt a sikert. A győzelem pillanatában arra is gondoltam, milyen jó, hogy – még ha horgászatban is -, de újabb világbajnoka van ennek a kis városnak – mondta Döme Gábor.

Fenekező horgászati módszer

A halasi sporthorgász röviden ismertette a jelenlévőkkel, mi is az a feeder. – Az egyik legdinamikusabban fejlődő fenekező módszer. Itt a csalit etetőkosárban a mederfenéken kell felkínálni, szépen köré gyűlnek a halak. Tovább itt nincs segédeszköz a kapás jelzésére, az érzékeny botspicc meggörbülése jelzi az a fogást – összegezte Döme Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában