Eredmények

6 órája

Dobogós helyen végeztek vármegyénk tűzoltói a lépcsőfutó bajnokságon – videóval

Derekasan helyt álltak a Bács-Kiskun vármegyei lánglovagok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MOL Campusban tartott Országos tűzoltó lépcsőfutó bajnokságon. A versenyen három kategóriában mértették meg magukat a tűzoltóink, dobogós helyezésekkel tértek haza.

Pozsgai Ákos

A lépcsőfutó bajnokság helyszíne a Lágymányosi-öböl északi partján, a MOL Campus 143 méter magas, 29 emeletes irodaépülete volt, amely Magyarország legnagyobb toronyháza. A megméretésen hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók vettek részt.

lépcsőfutó bajnokság, Bács-Kiskun, tűzoltó
Dobogós helyen végeztek vármegyénk tűzoltói a lépcsőfutó bajnokságon
Fotó: Pakai Szabolcs

A lánglovagoknak a rajttól a célig összesen 672 lépcsőfokot kellett megtenniük több rétegű teljes védőöltözetben, több mint húsz kiló felszereléssel együtt, ami komoly teljesítményt igényel.

A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak. A szabályok értelmében a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól.

Összesen több mint kétszáz induló állt készenlétben a startpisztoly eldörrenésekor, az ország különböző pontjairól érkeztek a lánglovagok, hogy a lépcsőfutás történetében immár második alkalommal megküzdjenek a MOL Campus jelentette kihívással.

A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, a díjakat pedig Fülep Zoltán dandártábornok, országos tűzoltósági felügyelő, Lipták Attila dandártábornok, Ördög István ezredes, a BM OKF főosztályvezetője és a házigazda MOL képviseletében Czenki Botond, a FER tűzoltóság Kft. ügyvezető igazgatója adta át a legjobbaknak.

A bajnokság Bács-Kiskun vármegyei helyezettjei

  • Férfi I. korcsoport II. helyezés: Torma Barnabás – Kiskunhalas HTP
  • Férfi páros younger I. helyezés: Gagyi Norbert és Cselinácz János – Baja http
  • Férfi páros oldies V. helyezés: Pakai Szabolcs és Balázs Árpád - Kiskunhalas HTP
  • Leggyorsabb hivatásos páros versenyzőjének járó különdíjat Gagyi Norbert és Cselinácz János vehették át.
  • Férfi I. korcsoport IX. helyezés: Danis Kristóf – Kiskunhalas HTP
  • Férfi I. korcsoport XVI. helyezés: Szlama Ferenc – Kiskunhalas HTP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában