Bíróság

5 órája

Egy nap alatt tíz vádlottat is elítéltek a kiskőrösi ügyészségen

A Kiskőrösi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban egy napon belül tíz vádlottat is bíróság elé állított. A vétkesek ittasan vezettek, közlekedési bűncselekményeket követtek el, illetve az egyikük a soltvadkerti szüreti fesztiválon bántalmazott egy férfit. A kiskőrösi ügyészség mindegyiküket elítélte.

Vizi Zalán

Mindannyian tudjuk, hogy ittas járművezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Tudjuk, mégis ez bocsánatos bűnnek számít hazánkban. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti, mégis jellemző az, hogy a különböző rendezvényeken alkohollal kínáljuk embertársunkat, aki aztán hazavezet. Persze, nem csak a közösségen, hanem természetesen az egyéneken is hatalmas a felelősség, ittasan ne üljünk volán mögé!

kiskőrösi ügyészség, bűnügy, bíróság
Egy nap alatt tíz vádlottat is elítéltek a kiskőrösi ügyészségen
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

2021 májusa óta az is bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt az eltiltás alá tartozó járművet vezet. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas és az eltiltás hatálya alatt vezetők elleni határozott fellépésre – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Reggeli feles után vezetett teherautót

A Kiskőrösön bíróság elé állított tíz vádlott közül hatan is ittasan vezettek. Közülük ketten korábbi vétségük miatt a járművezetéstől eltiltás ellenére ültek autóba. Az ittas sofőrök közül többen már reggel lebuktak. A reggeli alkoholfogyasztás után ültek volán mögé, az egyikük ráadásul teherautót vezetett.  

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint két férfi annak ellenére ült autóba, hogy őket néhány hónappal korábban eltiltották a járművezetéstől. Egy soltvadkerti férfinak amiatt kellett felelnie, mert a céges pótkocsira egy személyautó rendszámtábláját szerelte fel jogosulatlanul, majd így közlekedett Kiskőrösön.

A kiskőrösi ügyészség a szüreti fesztiválon riadalmat keltő férfit is elítélte

Az ittas járművezetők mellett volt egy vádlott, aki a szeptember végén tartott soltvadkerti szüreti fesztiválon bántalmazott egy férfit. Erőszakos és közösségellenes magatartásával megbotránkoztatást és riadalmat keltett másokban.

A vádlottak szabadlábon védekeznek. Őket a Kiskőrösi Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság két bírói tanácsa valamennyiük bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért az ittas vezetőkkel szemben a jellemzően 120 ezer és 400 ezer forint közötti összegű pénzbüntetés mellett több hónapos járművezetéstől eltiltást is kiszabott. Azok a vádlottak, akik úgy vezettek, hogy korábban őket már eltiltották, 6, illetve 8 hónapos börtönbüntetést kaptak, amelynek végrehajtását 2-2 évre felfüggesztették, ráadásul mindkettejüket ismét eltiltotta a bíróság a vezetéstől.

Az ítéleteket mindenki tudomásul vette, így azok jogerősek és végrehajthatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában