Bűnügy

7 órája

Letartóztatták a helikopteres üldözés során Kecskemétnél elfogott embercsempészt

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, október 16-án autós és helikopteres üldözés volt az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán. Egy georgiai embercsempész próbált meg elmenekülni a rendőrök elől, azonban Kecskemétnél elfogták őt, a Szegedi Járásbíróságon pedig letartóztatták.

Vizi Zalán

Október 16-án a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök egy Mazdát akartak ellenőrzés alá vonni, azonban a sofőr nem engedelmeskedett, a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott és Kiskunmajsa, majd Kiskunfélegyháza érintésével felhajtott az M5-ös autópályára.

embercsempész, M5-autópálya, helikopteres üldözés,
Helikopteres üldözés: nem tudta felvenni a versenyt az embercsempész
Fotó: police.hu

Rómeó, a helikopter is bevetésre került

A járőrök az üldözésről értesítették az éppen légi ellenőrzést tartó légi egységeket, így az üldözésbe a Rómeó hívónevű helikopter is bekapcsolódott.

Mint később kiderült, az autót egy 19 éves georgiai férfi vezette, aki egy tucatnyi illegális migránst szállított. A menekülése közben több autóval is ütközött. Egy Audinak letörte a tükrét, majd nekiment egy Skodának és egy Iveco járműszerelvénynek is, de szerencsére súlyos baleset nem történt.

Kecskemétnél elfogták, Szegeden letartóztatták

A 19 éves embercsempész Kecskemétnél érezte úgy, hogy nem bír a rendőrökkel, akik a földön és a levegőben is túlerőben voltak. A megyeszékhely térségében megállt, az illegális migránsokat hátrahagyva megpróbált elmenekülni, azonban gyorsan elfogták.

A Szegedi Járásbíróság a férfi egy hónapos letartóztatását elrendelte, a szökés és az eljárás akadályozásának veszélye miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában