Bűnügy

2024.09.13. 07:53

Az M5-ösön raboltak ki egy családot, elfogatóparancsot adtak ki a tettesek ellen

Egy rablópáros az M5-ös sztrádán rabolta ki apát és fiát, de a gyanú szerint a bűnlajstromuk itt még nem ér véget. Egyikük már rendőrkézen van.

Baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai kedden őrizetbe vettek egy 26 éves román állampolgárt. A férfi – és jelenleg még szökésben lévő társa – a gyanú szerint néhány nappal korábban az M5-ös sztráda pihenőjében egy parkoló autóból pénzt emeltek el. Az áldozat és fia észrevették a lopást, és azonnal a tolvajok nyomába eredtek. Az elkövetők azonban paprikaspray-t fújtak feléjük, sőt, még a dulakodástól sem rettentek vissza az értékek megtartása érdekében, végül egy kocsival elmenekültek – írja a police.hu.

rablás, M5, elfogatóparancs
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az áldozatok ugyan megijedtek, de részletes vallomásukkal mégis sokat segítettek a nyomozóknak, akik forró nyomon tudták megkezdeni az ügy vizsgálatát. Rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőket, egy 42 és egy 26 éves román állampolgárt, akik ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A férfi kedden késő éjjel a nagylaki határátkelőhelyen jelentkezett belépésre, amikor az egyenruhások azonnal elfogták. Őt a kecskeméti nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, miközben társát még keresik. A gyanú szerint a duó más autópályákon is tevékenykedett, így további gyanúsítások várhatóak az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában