Vádirat

2024.09.13. 08:32

Luxemburgi politikus arcképével ellátott hamis bankjegyet dugott az ATM-be egy bajai nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ATM-en keresztül egy hamis 20 ezer forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára.

Baon.hu

A vádirat szerint a bajai nő tavaly július 21-én egy helyi ATM-en keresztül egy hamis 20 ezer forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára. A hamis bankjegyet az automata a befizetést követően azonosította, így a nő bankszámláján az összeg nem került jóváírásra. 

pénzhamisítás, ügyészség, vádirat
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A bankjegy már tapintásában is eltért az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazta, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegy elő- és hátoldali képében volt, hiszen a bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker luxemburgi politikus, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható. 

Az ügyészség a nőt pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A nő bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában