Ellenőrzés

2024.09.13. 09:56

Ötvenhárom határsértőt tartóztatott fel a rendőrség a déli határszakaszokon

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 53 határsértőt tartóztattak fel és egy főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Egy esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Budzsák közigazgatási területén – írja a police.hu.    

illegális migráns, embercsempész, határvédelem
Forrás: police.hu / illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében, kettő esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csütörtökön Bács-Kiskun vármegyében, egy esetben összesen egy főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén csütörtökön tiltott határátlépés miatt 19 embert fogtak el, embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Dombegyház közigazgatási területén csütörtökön 6 óra 30 perckor a hatóságok ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, amit egy fehérorosz állampolgár vezetett. A járműből az intézkedés megkezdése előtt többen futva menekültek el. A helyszíni terepkutatás során 17 illegális migránst tartóztattak fel akik iraki, szír, török, bangladesi és sri-lankai állampolgároknak vallották magukat.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában